Prečo splachovať s prikrytým vekom? Po tomto zistení na to už nikdy nezabudnete!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-09-14 05:55:00

Ľahostajnosť môže vyústiť do pohromy! Hoci ide o problém, ktorý nie je na prvý pohľad vidieť, v skutočnosti sa vo vašej kúpeľni začnú diať veľké veci. Pri splachovaní by malo byť veko na záchode sklopené. V opačnom prípade sa stane z celej kúpeľne semenisko baktérií!

Baktérie i napriek čistote

Každý vie, že kúpeľňa by sa mala udržiavať čistá. Tým, že je v nej viac vlhkosti ako v iných miestnostiach, s oveľa väčšou pravdepodobnosťou sa tu môžu množiť nepríjemné plesne a baktérie. Väčšina pravidelne čistí vaňu, kúpeľňu či poličky a zabúda na jednu veľmi podstatnú vec. Nevedomky si roznášajú baktérie po kúpeľni, aj keď ju čistia!

Čítajte tiež: Potraviny, ktoré pomáhajú znížiť hladinu cukru v krvi: Dostaňte glukózu pod kontrolu!

"Z toalety sa vaším pričinením dostáva voda von. Drobné kvapky vody s baktériami spravia taký rozstrek po okolí ako ohňostroj," povedal Charles Gerba, profesor mikrobiológie na univerzite v Arizone.

Zvyšuje sa riziko vírusov

To sa stane pri každom splachovaní! Ak záchod neprivriete vekom, do vzduchu doslova exploduje oblak baktérií. Baktérie sa môžu usadiť na okolitých plochách kúpeľne, vrátane zubných kefiek, uterákov a dokonca ja stien! Jedna štúdia z nemocnice v Leeds zistila, že baktérie môžu lietať až do vzdialenosti 10 centimetrov do vzduchu. Aj preto sa oplatí mať zubné kefky a iné toaletné potreby zavreté v skrinke.

Netreba to podceňovať! S baktériami sa zvyšuje riziko vírusov. V priebehu dňa spláchne dospelá osoba toaletu približne šesťkrát. To je ekvivalent 2 190 spláchnutí počas roka. A tým aj množstva baktérií v kúpeľni! Hoci dnes už existujú záchody, ktoré nevystrekujú vodu pri spláchnutí, stále veľa ľudí používa „rizikové“ staré toalety.

Fotogaléria


Tagy:
záchod baktérie toaleta veko

2018-09-14 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia