Osem mesiacov bez šampónu: FOTO výsledku, takto dopadli jej vlasy!

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-19 06:00:00

Žien, ktoré sa pridali k tým, ktoré schvaľujú vlasový trend s názvom "no poo", stále pribúda. Táto metóda umývania vlasov bez klasického šampónu preferuje návrat k prírode. Málokto si vie pritom predstaviť nepoužiť šampón čo i len jeden týždeň.


Koľko dní viete vydržať bez toho, aby ste si umyli vlasy šampónom? Dva dni? Alebo je pre vás 5 dní maximum, ktoré ste ochotné podstúpiť? Mnohé ženy nevydržia bez umytia pár dní. Sťažujú sa, že na druhý deň už majú vlasy mastné, s čím sa nedá existovať. Hoci to znie na prvý pohľad nereálne, skutočne to ide. Mamička Bush Bambinosová sa pridala k tisíckam ďalších žien, ktoré sú živým dôkazom, že vlasy môžu byť krásne aj bez umytia šampónom. Pochvaľuje si, že jej vlasy nikdy nevyzerali krajšie, ako sa píše na mirror.co.uk.

Čítajte tiež: SUPERPOTRAVINY, ktoré nie sú plytvaním peňazí: Obnovia STRATENÉ zdravie už za pár týždňov

Bez šampónu i kondicionéru

Každý už zrejme počul o tom, že ak si prestanete umývať vlasy, nakoniec sa spustí ich samočiastiaca schopnosť. Ide o obdobie, kedy sú mastnejšie a popr. s lupinami, no údajne ho treba len prekonať. Vrhla sa na to aj 27-ročná Bush Bambinosová redaktorka, u ktorej by ste nenašli na poličke v kúpeľni žiadny šampón, kondicionér či iné prípravky s umelými farbivami.

Čo motivovalo mladú mamičku k takémuto kroku? Ako sama priznala, súvisí to so životným prostredím.

"Jednoducho povedané, začala som to robiť preto, lebo som už nechcela do svojho tela dávať toľko chemických látok a chcela som aby sa ich čo najmenej dostalo do kanalizácie. Nie je to trochu divné, že pri umývaní  používame tri rôzne druhy mydla?" píše Virginia na svojom blogu.

Používa len prírodné prípravky

Virginia počas prvý šesť mesiacov nevidela žiadnu viciteľnú zmenu na svojich vlasoch, s výnimkou menšej mastnosty na pokožke hlavy, ktorú však regulovala domácimi prípravkami.

"Pokožku na hlave som si pravidelne vyčistila jednou lyžicou sódy bikarbóny, rozpustenej v šálke vody," vysvetľuje mamička.

Zdravé voňavé vlasy

Potom si zrazu všimla, že olej z pokožky sa postupne vytráca a je úplne preč! Aby však zabránila odstráneniu prírodných olejov z pokožky a vlasov, ktoré sú dôležité pre zdravé vlasy, pokračovala maskou, ktorú si namiešala z banánu a vaječného bielka. Inak si vlasy umýva len teplou vodou.

"Oveľa menej vlasových uzlíkov sa mi teraz vytvára. Moje vlasy nie sú mastné alebo suché. Sú zdravé a ešte k tomu voňajú," dodáva na záver.

O metóde "no poo"

Súčasné šampóny a iné prípravky na vlasy sú plné rôznych látok, vrátane sulfátov, umelých látok či dokonca parabénov. Ide o látky, ktoré pokožku a vlasy zbytočne zaťažujú a pri ich často používaní, hrivu agresívne odmasťujú. Nielenže ich zbavujú mastnoty, ale aj prírodných olejov, ktoré potrebujú. Tým sa vlasy ešte viac a rýchlejšie mastia, preto mnohé ženy pociťujú potrebu umývať si ich každý deň či každý druhý deň. Aspoň to si myslia zástancovia metódy "no poo" (No Shampoo).

Mnohí prisahajú na účinky tejto metódy, chybou však je, že mnohí nevedia prekonať obdobie, kedy si vlasy len zvykajú na život bez šampónu. Ide o obdobie, ktoré môže trvať niekoľko dní a počas ktorého sa vlasy mastia viac než obvykle. Postupne sa to však zlepšuje, stačí len vydržať a dopracujete sa ku krásnej hrive!

Dali by ste sa na tento vlasový trend?


Tagy:
šampón zdravie vlasy

2020-07-19 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia