Jeden z najväčších nepriateľov v lete: Ruky preč od tohto parfému, inak na to kruto doplatíte!

Zdroj: gettyimages.com
2018-06-27 11:45:00

Nech sa snažíte akokoľvek ukryť pred slnečnými lúčmi, v lete je to takmer nemožné. Priveľa slnečného žiarenia by však mohlo našej pokožky skôr ublížiť. O to viac, ak sa nemienite vzdať svojho obľúbeného parfému ani v teplých mesiacoch!

Tieto parfémy NIE

Skryté nebezpečenstvo vo svojom obľúbenom parféme? Hoci to môže znieť na prvý pohľad prehnane, skutočne to tak môže byť. V lete, kedy je slnka až-až, sa odporúča parfémy radšej nepoužívať, prinajhoršom vybrať si ten, ktorý obsahuje bezpečné zložky. V opačnom prípade môžete dopadnúť veľmi zle!

Čítajte tiež: Zlomový dôkaz mení pohľad na Alzheimerovu chorobu: Príčinu v tele nosia mnohí z nás

Parfémy robia z vašej pokožky dvojnásobne citlivejšiu na slnečné žiarenie a v dôsledku toho hrozí väčšie riziko spálenia! Na vine sú určité látky, nachádzajúce sa v parfémoch, ktoré zvyšujú fotosenzitivitu kože. Preto sa odporúča, radšej sa vyhnúť vôňam v letných mesiacoch. Kombinácia potu, slnečného žiarenia, chemických látok v parféme a pokožky nie je práve najlepšia!

Ak sa nechcete vzdať vône, zadovážte si na letné mesiace aspoň takú, ktorá bude pre vašu pokožku bezpečná. Všímajte si obaly na výrobkoch a sledujte ingrediencie. Ak sa v nich spomínajú benzofenóny, retinoidy a vonné látky ako pižmo, kumarín, bergamot, santalové drevo a levanduľa, ruky preč od nich! Tieto látky sú totiž vinníkmi, ktorí zdvojnásobujú riziko spálenia pokožky.

Pozor aj na esenciálne oleje

Parfémy však nie sú jediným letným nebezpečenstvom! Pozor si treba dávať aj na esenciálne oleje, ktoré sa po nanesení na pokožku a vystavení sa slnečnému žiareniu začnú doslova variť! Pokožka tak absorbuje viac UV žiarenia. Potvrdzuje to dermatológ Doris Day, M.D., podľa ktorého tieto oleje zvýšia riziko popálenin.

Ak sa chystáte na celý deň na slnko, nechajte radšej parfémy či esenciálne oleje doma. Nechcete sa ich úplne vzdať? Používajte ich len vo večerných hodinách.

Fotogaléria

2018-06-27 11:45:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia