Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Budete nielen chcieť, ale aj môcť: Bežná tabletka proti bolesti zmení váš život za dverami spálne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

Kašlite na modrú tabletku! Ak chcete oživiť svoj milostný život a priniesť do spálne trochu vášne, postačí vám k tomu bežný liek. Hoci ho používame proti bolestiam, údajne má aj ďalší skrytý účinok, o ktorom nikto nevie. Aspirín je vhodný na riešenie erektilnej dysfunkcie!

Ukázalo sa, že jedna 100-miligramová tabletka denne počas šiestich týždňov výrazne znížila oslabený krvný obeh u mužov, ako zistili tureckí výskumníci. Na začiatku štúdie približne 70 percent zo 184 mužov s priemerným vekom 48 rokov nedokázali dosiahnuť erekciu. Na konci stúplo "skóre" erektilnej dysfunkcie z menej ako 50 percent na viac ako 75 na základe všeobecne prijatej stupnice indexu erektilných dysfunkcií. Tieto štatistiky nie sú až tak úplne odlišné od miery úspešnosti, akú má známa Viagra - jej úspešnosť sa pohybuje od 48 do 81 percent.    

Výsledky výskumu prekvapili

Ide o prelomovú štúdiu, keďže je prvou, ktorá zistila, ako môže liečba tenkých krvných doštičiek v krvi ovplyvniť erektilnú dysfunkciu napriek predchádzajúcim štúdiám, ktoré spájajú problémy vzrušenia s vysokým objemom krvných doštičiek. Vedúci autor Dr Zeki Bayraktar z Istanbulskej Medipolskej univerzity vysvetlil, že niektorí muži majú väčší objem trombocytov ako iní. Tieto väčšie krvné doštičky, ako lekár vysvetľuje, produkujú viac tromboxánu, ktorý je známy ako "najsilnejší" blokátor obehu.

Čítajte tiež: Nečakané zistenie o rakovine hrubého čreva: Skrytá príčina, o ktorej nemusíte vedieť!

Štúdia pozostávala z 120 mužov užívajúcich aspirín a 64 mužov, ktorí si dali placebo. Počas šesťtýždňového plánu liečby im boli položené dve otázky:

"Boli ste schopní zasunúť svoj penis do vagíny vašej partnerky?"

"Mali ste erekciu dostatočne dlhú , aby ste mohli povedať, že vás pohlavný styk bol úspešný"

Päťdesiat percent pacientov užívajúcich placebo povedalo "áno" na prvú otázku, rovnako ako 51,3 percenta mužov z prvej skupiny, v ktorej užívali aspirín. Menej ako tretina z každej skupiny (31,6 percenta a 31,2 percenta) odpovedala "áno" na druhú otázku. Na konci štúdie boli však ich reakcie jednoznačne odlišné. Po šiestich týždňoch užívania aspirínu na dennej báze 88,3% mužov odpovedalo "áno" na prvú otázku a 78,3% respondentov odpovedalo "áno" na druhú otázku. Zatiaľ čo skupina s placebom zaznamenala počas štúdie viac erekcií, nebolo to štatisticky významné, ako uviedli autori (59,3% respondentov odpovedalo "áno" na prvú otázku a 43,5% odpovedalo "áno" druhej na konci štúdie).

Pri sexe ide o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Niektorí urológovia však varujú, aby sa uskutočnil ďalší výskum, nakoľko spomínaná štúdia nezahŕňala veľkú časť pacientov so stavmi, ktoré nesú najvyššie riziko erektilnej dysfunkcie, ako je cukrovka, hypertenzia a ochorenie koronárnych artérií.

"Hoci sa štúdia pridáva k rastúcemu súboru dôkazov, ktoré spájajú endoteliálnu dysfunkciu (porucha funkcie vnútornej výstelky ciev) s erektylnou dysfunkciou, výsledky musia byť reprodukované pred vyvodením záverov týkajúcich sa terapie aspirínom na prevenciu a liečbu ED," povedal Darshan P. Patel z lekárskej školy z Univerzity v Utahu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9