Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nápoj, ktorý zatočí s cukrovkou: Zmeny uvidíte už za niekoľko dní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

Je jednou z najrozšírenejších civilizačných chorôb u ľudí. Cukrovka sa netýka len starších ľudí, ale čím ďalej, tým viac ňou trpia dospelí i deti. Ak s ňou bojujete aj vy, oceníte nápoj, ktorý dokáže dať zvýšené hladiny cukru v krvi do poriadku!


Cukrovka je porucha metabolizmu, kedy organizmus nevie vstrebávať a premieňať cukor v krvi tak, ako by mal. Vtedy sa hovorí o hyperglykémií. Je to spôsobené s problémom výroby a správneho využívania inzulínu v tele. Riešením je glukóza, ktorá dodáva tele energiu, avšak na to, aby mohla správne fungovať v tele potrebuje inzulín - hormón, vytvárajúci sa v pankrease. Ak trpíte cukrovkou, pravdepodobne môže byť za tým nadváha, genetika, užívanie niektorých liekov, zvýšená produkcia niektorých hormónov, zvyšujúcich hladinu glukózy v krvi či zápal podžalúdkovej žľazy.

Čítajte tiež: Špeciálny bod na prste, o ktorom takmer nikto nevie: Do pár sekúnd zníži krvný tlak a zbaví vás bolesti!

Recept na nápoj

Spravte si v pohodlí domova nápoj, ktorý vám dopomôže k normálnej hladine cukru v krvi. Jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujete:

  • 1 zelené jablko
  • 2 mrkvy
  • 3 hrnčeky špenátu
  • 2 stopky zeleru

Jablká sú celkovo vhodné pre diabetikov, obsahujú veľa vlákniny, draslík a vitamín Špenát patrí medzi listovú zeleninu, ktorá podľa výskumníkov zlepšuje inzulínovú citlivosť a prispieva k stabilite hladiny glukózy v krvi. Prospešný je aj zeler, ktorý obsahuje glykokvín, teda látku s podobným účinkom ako inzulín, ktorá znižuje hladinu cukru v krvi.

Nápoj, ktorý zatočí s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Postup:

V prvom rade umyte a ošúpte jablko a mrkvy. Nezabudnite z jablka odstrániť semená. Potom  dajte všetky suroviny do mixéra a rozmixujte. Máte chutný nápoj, ktorý je navyše aj liečivý. Aby ste jeho účinky využili na maximum, užívajte nápoj každé ráno na prázdny žalúdok. Očakávajte nízky krvný tlak, čo je skvelé pre hypertonikov a znormalizované hladiny cukru v krvi. A čo je hlavné, spravíte niečo pre zdravie!

Pozor! Nespoliehajte sa však len na tento nápoj, ktorý vás zbaví cukrovky. S ochorením dokáže zatočiť je vhodne zvolená liečba, ktorú vám naordinuje špecialista - lekár.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9