Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Špinavé tajomstvo, o ktorom nikto nevie: Zásadná chyba, ktorá sa vám môže vypomstiť!

(Zdroj: thinkstock.com)

Je to také jednoduché! Po náročnom dni sa hneď zvalíte od únavy do postele bez toho, aby ste sa prezliekli do domáceho oblečenia. Je to samozrejmá vec, no na druhej strane by ste to nemali robiť!

Posteľ je miesto oddychu. V nej načerpáme energiu a spíme celú noc. Pre každého by mala predstavovať "sterilné" miesto, kam si môžete ľahnúť v pyžame alebo aj dokonca nahí. Málokto si však uvedomuje, kde s ním oblečenie, v ktorom bol po celý čas a sadol si s ním na posteľ, bolo počas dňa. MHD, obchodné centrá, kancelárska stolička, reštaurácia, toalety, čakáreň u doktora.. Na každom jednom mieste, ktoré navštívite počas dňa sa niečo nalepí na vaše oblečenie. Na vašu posteľ sa tak dostanú rôzne nečistoty a baktérie. Predstavte si, že vy na takom znečistenom mieste spíte celé noci.

Čítajte tiež: Najlepší a najefektívnejší domáci bojovník proti chorobám: Jeho sila vás dostane do kolien!

Baktérie prežijú aj mesiace

Praktizovanie správnej hygieny je veľmi dôležité pre celkové zdravie. Napriek tomu sa stále nájde množstvo ľudí, ktorí napr. na umývanie rúk doslova kašľú. Zrejme by ich prinútil fakt, ak by vedeli, čo všetko sa prirodzene vyskytuje na tele človeka a teda dokáže sa prilepiť na oblečenie, ako sa uvádza na rd.com.

"Neustále vylučujeme kožné bunky, vypúšťame kožné oleje a vylučujeme pot na všetko, čo máme na sebe. V skutočnosti človek zhromažďuje každý deň približne 500 miliónov kožných buniek a liter potu," povedal odborník Philip Tierno, riaditeľ pre mikrobiológiu a imunológiu na New York University v roku 2010, keď zistil, že nové oblečenie byť kontaminované baktériami, norovírusmi alebo baktériami ako je Stafylokok a pokračuje: "Baktérie a organizmy môžu prežiť týždne alebo dokonca mesiace na oblečení."

Aj z toho dôvodu odporúča hneď oprať oblečenie, ktoré si kúpite v obchode. Ak by ste nosili špinavé oblečenie, očakávajte podráždenie pokožky. Jednou z hlavných príčin akné na chrbte a hrudníku je spôsobené dlhším tlakom a trením špinavého oblečenia, vrátane tesných košieľ. A čo je najhoršie, znečistené špinavé oblečenie môže preniesť  nečistoty a baktérie do vlasového folikulu, čo spôsobuje, že sa ucpe a infikuje.

Oblečenie, ktoré ste mali na sebe celý deň, nepatrí do postele! V opačnom prípade si tie baktérie, prach, mikroorganizmy a ďalšie nečistoty otlačíte na posteľ a hrozia vám kožné problémy!

Nie na škodu sa hovorí, že posteľné obliečky by sa mali častejšie prať, inak sa do nich nanosia roztoče, ktoré môžu zatočiť s vašou alergiou.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9