Toto vám otvorí oči: Škody, ktoré napáchali ľudia odmietaním očkovania!

Mnohí ľudia ignorujú očkovanie!
Zdroj: profimedia.sk
2017-11-10 06:00:00

Pred dvadsiatimi rokmi ľudia považovali očkovanie za prioritu, dnes ho mnohí spochybňujú. Obávajú sa vedľajších účinkov, pritom jeho odmietnutie môže mať oveľa horšie dôsledky! Dôkazom je nasledujúca mapa, ktorá ukazuje dôsledky odmietania očkovania v jednotlivých krajinách v rokoch 2008-2017.

Očkovanie je jedným z najzákladnejších aspektov modernej medicíny. Má na svedomí dramatický pokles počtu závažných chorôb. Dokáže zachrániť nespočetné množstvo životov! Avšak, mnohí rodičia odmietajú dať zaočkovať svoje detí. Strach z možných vedľajších účinkov ich donúti spochybňovať vakcíny. Výsledok? Návrat nebezpečných chorôb! Rada pre zahraničné vzťahy (CFR) vydala interaktívnu mapu s podrobným uvedením katastrofického výsledku týchto zlých rozhodnutí.

Čítajte tiež: V teste prepadli aj najznámejšie značky: Každý druhý balzam na pery môže byť rizikový

Prehľad prípadov ochorení v jednotlivých krajinách

Táto interaktívna mapa poskytuje pohľad na globálne ohniská osýpok, mumpsu, rubeoly, detskej obrny a čierneho kašľa v rokoch 2008-2017. Tieto ochorenia, ktorým sa dá ľahko zabrániť očkovacími látkami, môžu mať strašné následky! Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odhaduje, že 146 000 ľudí na celom svete zomrie každoročne z osýpok, pričom väčšinou sú to deti!

Napríklad USA nedávno zaznamenali drastický nárast čierneho kašľa, ktorý spôsobuje približne 195 000 úmrtí za rok. Väčšina týchto úmrtí sa vyskytuje v chudobných oblastiach s veľmi malým prístupom k vakcínam. Na Slovensku bol zatial v tomto roku zazanamenaný jeden prípad osýpok, čo sa však nedá povedať o našich susedov! V Česku sa za rok 2017 objavilo až 133 prípadov tohto ochorenia, čo už možno hovoriť o epidémii. Najhoršie je na tom Rumunsko s 8 347 prípadmi a taktiež Taliansko, kde boli zazamenané zatiaľ 4001 prípadov. Mapa poskytuje prehľad prípadov ochorení v jednotlivých krajinách a za jednotlivé roky, ako sa uvádza na vaccineswork.org.

Ako to všetko začalo?

V roku 1998 vydal Andrew Wakefield článok, v ktorom hovorí o spojitosti vakcíny proti osýpkam, mumpsu a rubeole (MMR) s autizmom. Žiadny iný vedec to nikdy nepotvrdil a v nasledujúcich rokoch sa Wakefield dostal do finančného konfliktu záujmov. V roku 2010 výbor pre etické preskúmanie zistil, že v správe falšoval údaje, čo spôsobilo okamžité stiahnutie jeho pôvodného dokumentu a zrušenie jeho lekárskej licencie. Napriek tomu, že väčšina vedcov sa od začiatku postavila proti "zisteniam" Wakefielda, mnohí ľudia bez lekárskeho prostredia začali odmietať MMR.

Nič nie je úplne bez rizika a vakcíny skutočne môžu mať vedľajšie účinky, ale tie sú zriedkavé. Niektorí ľudia nemôžu byť očkovaní z dôvodu alergií alebo iných zdravotných problémov, ako je napríklad rakovina. Ostatní by sa mali dať zaočkovať, čím tak vytvoria imunitu pre tých najzraniteľnejších členov spoločnosti - detí.

Fotogaléria

2017-11-10 06:00:00  |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia