Skvelý spánok a sexuálny život vám zabezpečí banálna vec: Ponožky ako záchrana

Ponožky do postele môžu ovplyvniť vašu kvalitu spánku.
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-02 10:15:00

Ponožky do postele. Na prvý pohľad úplná banalita a nepodstatná, až smiešna vec, ktorú je zbytočné riešiť. Omyl! Ponožky do postele pritom majú oveľa väčšiu silu, ako si myslíte. Netreba ich podceňovať!

Túžite po lepšej kvalite spánku? Chcete sa prebudiť svieži? Alebo máte problémy s dosiahnutím orgazmu? Podľa vedcov by riešením mohla byť úplne obyčajná vec – ponožky. Pre niekoho nechutné, no môže ísť o užitočného pomocníka. Nezáleží na tom, či je vonku vládne zimné počasie alebo ortuť na teplomeri sa šplhá smerom nahor. Hoci sú ponožky pre mnohých príjemným spôsobom, ako sa zahriať, podľa vedcov by sme však na ne nemali zabúdať v posteli v každom ročnom období!

Čítajte tiež: Chodidlá ako predzvesť chorôb: Tieto zmeny predpovedajú viac, než si myslíte

Niektorí nemajú radi, ak má ich partner na sebe ponožky pri milostných radovánkach. Je načase presvedčiť ich o tom, že sú v skutočnosti prospešné! Existuje totiž niekoľko výhod ich nosenia.

Zaspíte o 15 minút skôr

Zohriatie studených nôh spôsobí vazodilatáciu - dilatáciu ciev - mozog dostane signál, že je čas na spánok. Keď sa krvné cievy otvoria v rukách a nohách, teplo sa rozptýli po celom tele, aby sa pripravilo na spánok.

Tým, že zahrejete svoje nohy ponožkami, budete mať menej nepokojných nocí a zaspíte rýchlejšie ako obvykle. Neveríte? Štúdia publikovaná v časopise International Weekly Journal of Science tvrdí, že nosenie ponožiek vám pomôže zaspať o pätnásť minút skôr, ako predtým! Nielenže vám pomôžu v spánku, ale dokonca sú užitoční pri návaloch horúčav, zlepšujú suché nohy a navyše podporujú orgazmus!

Nosenie ponožiek v posteli je už dlho podporované v tradičnej čínskej medicíne kvôli svojim obehovým schopnostiam.

"Studené nohy môžu odčerpať energiu tela a môžu brániť toku qi (energie) a krvi (výživy) v tele. Z tohto dôvodu chceme cirkulovať "qi a krv ". Týmto spôsobom udržujeme plynulú energiu," povedala Dr. Elizabeth Trattnerová, doktorka čínskej a integrálnej medicíny.

2017-10-02 10:15:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia