Jeden z najväčších mýtov, ktorému veria ženy: Toto už v lete nerobte!

Dnes sa potreba holenia v oblasti bikín považuje za samozrejmú.
Zdroj: thinkstock.com
2017-07-02 06:00:00

Leto nás núti starať sa viac o našu pokožku a vôbec celkový vzhľad. Súčasťou starostlivosti o telo je holenie v oblasti bikín. Je to hygienickejšie a hlavne lepšie to vyzerá obzvlášť vtedy, keď vystavujeme svoje telo v plavkách na obdiv. Vytŕčajúce chĺpky spod bikín nie sú na pohľad najpríjemnejšie.. ale ani zdravé!


Dnes sa potreba holenia v oblasti bikín považuje za samozrejmú. Z časopisov čítame, aké je to dôležité a hygienické, preto niet divu, že už máloktorá žena sa v súčasnosti nedepiluje alebo neholí v tejto oblasti. Navyše, za týmto trendom stojí aj pornopriemysel, kde sa ukazujú herečky často vyholené. Je však skutočne dobrý nápad, odstraňovať si chĺpky tam dole? Nová štúdia prichádza s opačným tvrdením a upozorňuje, prečo by sme s tým mali okamžite prestať!

Slúži ako ochrana pred chorobami

Ochlpenie poskytuje totiž jeden zdravotný prínos. Chráni pred infekciami, ktoré sa môžu dostať do pošvy. Podľa doktorky Vanessy Mackayovej z Kráľovskej asociácie pôrodníkov a gynekológov, ochlpenie poskytuje prirodzenú bariéru pred nečistotami a znižuje kontakt s vírusmi a baktériami. Je to teda akási ochrana pre pysky ohanbia. Zabraňuje poškodeniu citlivej pokožky. Pritom väčšina žien si depiluje oblasť bikín a vystavuje sa riziku vzniku infekcií, ako uvádza štúdia uverejnená v časopise JAMA Dermatology! Až 62 percent opýtaných sa priznalo, že si odstraňuje všetko ochlpenie, pričom 84 percent si ho len upravuje. Ukázalo sa tiež, že ženy medzi 18 a 34 rokom používajú najčastejšie žiletku alebo vosk.


Stačí pár krokov a vaše telo sa začne meniť: Sila každodennej prechádzky vyráža dych!


Množstvo žien, ktoré si odstraňujú chĺpky v intímnej oblasti, majú skúsenosti s nepriaznivými účinkami v podobe menších vyrážok a drobných raniek. Navyše, intímne partie bez ochlpenia sú citlivejšie, takže hrozia na genitáliách odreninky, ak nosíte nepohodlnú spodnú bielizeň či jednoducho nevhodný materiál. Ani ďalšie komplikácie ako zápal vlasových vačkov, abscesy, tržné rany a alergické reakcie nie sú vylúčené.

Drobné ranky po oholení spolu s teplým a vlhkým prostredím vytvárali ideálne prostredie pre množenie baktérií. Podľa odborníčky tak oholené ženy riskujú vyššie riziko nákazy genitálnymi bradavicami!

Čítajte tiež: Mýtus, ktorému sme verili dlhé roky, zborený: Soľ potrebujeme, nie je nebezpečná!

2017-07-02 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: independent.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia