Päť úžasných vecí v ľudskom tele, ktoré spustí prvý bozk!

Bozkávanie vyvoláva v tele nielen dobré pocity!
Zdroj: pixabay.com
2017-06-17 06:00:00

Je jedno, či máte 20 alebo 50 rokov. Prvý bozk s niekým novým je vždy návrat do tínedžerských čias. Nielenže sa ozve mierna nervozita a v bruchu sa rozhýbu povestné motýliky, vo vašom tele sa vtedy udeje oveľa viac ako si myslíte!

Vaše telo si prvý bozk zapamätá! V organizme nastanú určité chemické reakcie, ktoré spustia príval pocitov.

"Bozkávanie je inštinkt, ktorý uvoľňuje chemické látky a my tak zažívame príjemné pocity," hovorí Takeesha Roland-Jenkinsová, odborná konzultantka pre program Klinika medzi nami. "Okrem toho v perách sa nachádzajú nervové zakončenia, ktoré sa stimulujú pri bozkávaní, čo vedie k aktivácii ďalších zmyslov, ako je vôňa."

Tu je päť ďalších fascinujúcich vecí, ktoré sa stanú, keď niekoho po prvýkrát pobozkáte:

1. Preč so stresom

Proti stresu sa dá bojovať rôznymi spôsobmi. Ak chcete spojiť príjemné s užitočným, jednoducho sa bozkávajte. Obzvlášť, ak ste muž. Štúdia, citovaná NBC, zapojila do svojho výskumu vysokoškolských študentov, ktorí sa zúčastnili 15-minútových sedení, počas ktorých sa bozkávali so ženami. Bozky a objatia spôsobili u nich dramatický pokles hladiny stresového hormónu - kortizolu. Navyše, u účastníkov mužského pohlavia bol zaznamenaný nárast oxytocínu, hormónu lásky. Čo je však zaujímavé, u ženách nastal pokles tohto hormónu..


Nepriateľ menom citrónová voda, ktorý sa vám môže vypomstiť: Prečo na ňu v lete radšej zabudnúť!


2. Pomáha bojovať proti cholesterolu

Bozkávanie môže mať pozitívny vplyv na hladinu lipidov v krvi. Výskumníci, ktorých experiment bol publikovaný v časopise Western Journal of Communication zistili, že romantické bozkávanie môže skutočne znížiť hladinu cholesterolu a zvyšuje celkovú spokojnosť.

3. Šikovné sliny

Nedbalé bozky môžu naznačiť, či osoba, ktorú bozkávate, je potenciálnym partnerom, ako potvrdil výskum, ktorý vykonala Oxfordská univerzita. Zdá sa, že chemické zloženie slín pomáha vášmu telu rozhodnú sa, či osoba, ktorú bozkáte, bude produkovať silné potomstvo.

4. Záplava adrenalínu

Pri prvom bozku naše telá uvoľňujú adrenalín, ktorý zvyšuje našu srdcovú frekvenciu, taktiež hladinu energie a rozprúdi sa krv v tele.

5. Do hry vstupuje množstvo "šťastných" chemikálií

Ľudské telo produkuje nielen adrenalín a oxytocín. Zaplaví nás doslova celá rada iných chemických látok, čo spôsobuje, že sa cítime tak dobre. Justin Lehmiller, Harvardský profesor psychológie, povedal pre The Expondent, že keď sa bozkávame, naše mozgy sú zaplavené dopamínom. Dopamín je tá istá chemická látka, ktorá sa uvoľňuje, keď robíme iné veci, ktoré sa nám veľmi páčia.

Čítajte tiež: Kedy to konečne príde? V tomto veku zažívajú ženy najlepší orgazmus!

2017-06-17 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia