Sny môžu predvídať vaše zdravie: Varujú vás už 10 rokov pred vypuknutím choroby!

Podľa snov zistíte, aké choroby vám hrozia v nasledujúcich rokoch!
Zdroj: thinkstock.com
2017-06-02 06:00:00

Sny môžu prezradiť o vašom zdravotnom stave niekedy oveľa viac, ako si myslíte! Naznačia zdravotné problémy, ktoré na vás číhajú. Údajne dokážu predvídať, že vám niečo hrozí už niekoľko rokov vopred! Odhaľte pravdu o svojom zdravotnom stave.

Mávate tieto sny? Zrejme je načase začať niečo riešiť so svojím zdravím:

Nočné mory

Ak sa často budíte zo zlých snov, na vine môžu byť lieky na srdce, vysoký krvný tlak, ale tiež migrény a nespavosť. Údajne sa počas migrény odohrávajú v mozgu zmeny, ktoré spôsobujú desivé sny. Dokonca niektorí potvrdzujú, že u nich vypukla migréna krátky čas po tom, ako sa im snívali zlé sny plné agresivity a hnevu.

Častejšie mávate sny ako predtým

Máte obdobie, kedy sa vám často niečo sníva? Je to častejšie než zvyčajne? Môže byť za tým takmer hocičo. Na svedomí to môže mať pocit chladu alebo naopak tepla v nočných hodinách, zmeny hormonálnej hladiny, chronické bolesti alebo to môže spôsobovať liečba antidepresívami. Je to zaujímavé, ale zvyčajne častejšie snívame vtedy, keď je v spálni vysoká alebo nízka teplota. Ak má žena menštruáciu, kvôli nepríjemným pocitom sa zvykne v noci často zobúdzať a opäť zaspávať. Preto si zapamätá viac snov.

Sníva sa vám o útoku na vašu osobu

Skrýva sa za nimi Alzheimerova alebo Parkinsonova choroba. Podľa odborníka z univerzity v Cambridge, ak sa vám často sníva o útokoch na vašu osobu, môže byť za tým neurologický problém. Lekár pritom upozorňuje na to, že tieto sny môžu varovať na zdravotný problém 10 rokov pred svojim vypuknutím.


Dôvod, prečo by ste nemali vyhodiť mikrovlnku: Po tomto už nebudete veriť starému mýtu!


Sny o niečom, čoho ste sa zľakli

Ak ste zažili nepríjemné sny, ktoré vás doslova vytrhli zo spánku, zrejme ste išli spať s plným žalúdkom. Kalorická večera tesne pred spánkom, taktiež nadváha, stres či depresia vedia privodiť nepríjemné sny. Ľudí, ktorí trpia nadváhou, navyše môže trápiť reflux, pri ktorom dochádza k spätnému toku potravy zo žalúdka do pažeráka. Aj kvôli tomu sa vám môžu snívať sny, ktoré vás doslova zobudia zo spánku..

Ako je to možné?

Akonáhle imunitný systém rozpozná vírus, začína dochádzať k fyziologickým zmenám, ako je napr. zápal hrdla, hoci môže chvíľu trvať, kým sa tieto zmeny stanú fyzicky znateľnými. V skoršom štádiu výskytu vírusu a pred akýmikoľvek fyzickými symptómami by človek mohol mať nočnú moru, v ktorej by sa odohrávalo udusenie a následné prebudenie. Ide o tzv. "prodromálny" sen, ktorý zahŕňa  relevantné zobrazenie reakcie tela na vírus, t.j. dusenie v dôsledku zapáleného hrdla. Odhalenie takéhoto sna by mohlo skrátiť trvanie choroby, ktoré ešte úplne nevypuklo. Pomôžu preventívne opatrenia!

Skutočné prípady

O spojení sna a neskoršieho prepuknutia choroby by mohli dokazovať reálne prípady ľudí, ktoré sa skutočne stali. Jednému mužovi sa opakovane sníval sen, v ktorom ho krysy hlodali do dolnej časti brucha. Onedlho mu bol diagnostikovaný dvanástnikový vred. Niektorí zase uvádzali výstrel či zasiahnutie bleskom do svojej hlavy. Tieto sny boli predzvesťou vzniku migrény!

Čítajte tiež: Tajomstvo vzniku chorôb odhalené: Neskutočné, čo je na vine!

2017-06-02 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: psychologytoday.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia