Test s lyžičkou prezradí aj to, čo by ste nechceli: Za 60 sekúnd pravda o vašom zdraví!

Jazyk veľa napovie o vašom zdraví!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-29 15:00:00

Všetci dobre vieme, aké dôležité je sledovať náš zdravotný stav a pravdou je tiež, že málokto chodí rád k lekárovi. Existuje však jednoduchý spôsob, ako zistiť, či ste v poriadku, bez toho, aby ste opustili teplo svojho domova.

Budete k tomu potrebovať obyčajnú lyžičku, plastové vrecko, vlastné ústa a len 60 sekúnd času. Táto metóda odhalenia vášho zdravotného stavu je rýchla a čo je výborné, je to zadarmo. Pomocou lyžičky môžete skontrolovať stav dýchacieho systému, metabolizmu, hormónov, čriev a dokonca aj obličiek, priamo v pohodlí vlastnej kuchyne.

Tak ako to funguje? Dobrá otázka. Vezmite lyžičku a poprechádzajte ňou po celej dĺžke aj šírke jazyka. Lyžičku s materiálom a slinami, ktoré ste nazbierali vložte do priehľadného plastového vrecka a preložte ho na jasné svetlo – slnko, alebo pod stolovú lampu. Čím silnejšie je svetlo, tým lepšie budú výsledky. Počkajte jednu minútu a skontrolujte lyžičku. Ak je lyžica čistá, gratulujeme, ste zdravý človek. Ak cítite zápach, alebo nájdete na lyžičke škvrny, môžete bojovať s týmito problémami.

Zápach

hnilobný  – znamená problémy s pľúcami alebo žalúdkom

sladkastý – ohrozuje vás diabetes, je potrebné, čo najskôr navštíviť lekára

čpavkový – naznačuje problémy s obličkami


Sto dní len na zmrzline ho úplne zmenili: Výsledok, z ktorého padnete na zadok!


Škvrny

biele alebo žlté s hrubým povlakom - dysfunkcia (nefunkčnosť) štítnej žľazy, alebo nerovnováhu v ústach

fialové - bronchitída, slabý krvný obeh, vysoká hladina cholesterolu

biele - infekcia dýchacích ciest

oranžové - ochorenie obličiek

Pamätajte však, táto metóda slúži len na informačné účely a nenahrádza konzultáciu a návštevu lekára, ak je to potrebné. Samozrejme, je viac ako jasné, že lyžičkou v kuchyni nemôžete stopercentne zistiť, že vaše obličky zlyhávajú, vaša štítna žľaza nepracuje ako má, alebo máte streptokoka v krku. Odhalíte však možné príznaky choroby ešte v jej zárodku. Číňania pozerajú na jazyk ako na ukazovateľ zdravia viac ako 5 tisíc rokov. Tento test nemá za cieľ nahradiť diagnostiku skutočným lekárom. Preto, ak máte podozrenie, že s vami niečo nie je v poriadku, navštívte ho. Mnoho zdravotných ťažkostí však môžete zmierniť zdravou, vyváženou stravou, správnou hydratáciou, primeraným odpočinkom a pravidelným pohybom. Vždy uprednostnite svoje zdravie.

Čítajte tiež: Odborníčka na výživu vyšla s pravdou von: Cvičenie môže zastaviť spaľovanie tukov!

2017-05-29 15:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: positivemed.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia