Túto chybu robí pri čistení zubov takmer každý z nás: Zubná hygiena vyzerá v skutočnosti inak!

Správne čistenie zubov je alfou a omegou vášho celkového zdravia.
Zdroj: profimedia.sk
2017-05-04 11:30:00

Zuby máme len jedny, preto je nevyhnutné sa o ne poctivo starať. Základom je dostatočná ústna hygiena. Častokrát ju ale podceňujeme a tým dávame priestor na vznik zubného kazu, kameňa a iných ochorení ústnej dutiny. Keď nie sú zuby zdravé, trpí celé telo.

O tom, ako sa čo najlepšie postarať o chrup sa už popísalo veľa. Z každej strany prichádzajú odpovede na otázky, ako často si treba zuby umývať, akú zubnú kefku použiť, čím čistiť medzizubné priestory. Zamysleli ste sa ale nad tým, aká voda je vhodná na opláchnutie chrupu?


Jednoduchý trik proti malým parazitom: Celé leto na vás kliešte nepôjdu!


Väčšina ľudí si automaticky vyplachuje ústa studenou vodou, ktorá je osviežujúca. Podľa celebritného zubára Richarda Marquesa, ktorému sú mnohé hviezdičky vďačné za žiarivý biely chrup, je však pre zuby vhodnejšia teplá voda, hlavne v prípade, ak ich máte citlivé. Nesmie však ísť o horúcu vodu. Ak sa rozhodnete vymeniť ručnú zubnú kefku za elektrickú, zubár odporúča, aby ste si dali pozor na dôkladné čistenie. Elektrická kefka totiž odvedie robotu za vás, no netlačí na zuby tak silno, ako to dokážete s klasickou kefkou, preto je dôležité, aby čistenie bolo precízne.

Krvácajú vám ďasná? Sú zapalené?

Môže to vyznieť kontraproduktívne, ale Marques tvrdí, že by ste mali pokračovať v čistení. Podľa neho sa ďasná nakoniec uzdravia a budú ružové. Za dobrú náhradu ústnej vody považuje kokosový olej. Podľa neho je veľmi účinný, odstraňuje povlak a toxíny. Doktor Marques dodáva, že netreba zabúdať na prevenciu, svojho zubára by ste mali navštíviť raz za po roka.

Čítajte tiež: Zabudnite na to, čo ste počuli: Známe korenie s nulovými liečivými vlastnosťami?!

2017-05-04 11:30:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia