Spoznajte najnebezpečnejšie dni v týždni: Kedy si naplánovať operáciu či ostať radšej doma!

Operácia v utorok je zárukou toho, čo sa aj vydarí.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-25 06:00:00

Nový výskum naznačuje, že úmrtie je najpravdepodobnejšie vtedy, ak si naplánujete operáciu v druhej polovici týždňa. Ale ako je to v prípade dopravných nehôd? Pozrite si sprievodcu najnebezpečnejších dní v týždni!

Pondelok

Prekvapivo pondelok nie je najnebezpečnejším dňom v týždni. Podľa výskumu z Imperial College v Londýne sú pondelky dňami, kedy nám nič nehrozí. Odporúča sa, aby si pacienti naplánovali operáciu práve v tento deň. V priebehu týždňa však postupne vzrastá úroveň nebezpečenstva.

Na druhej strane, čo sa týka mortality, podľa Amerického centra pre kontrolu chorôb (CDC) úmrtia v dôsledku infarktu vrcholia práve v pondelok. Dokonca aj metaanalýza z roku 2005 dospela k záveru, že náhle zlyhanie srdca v USA postihlo najviac ľudí na začiatku týždňa, a to bez ohľadu na vek alebo pohlavie.

Zaujímavé je, že podľa údajov metropolitnej polície v pondelok a v utorok sú zlodeji najaktívnejší, čo sa znižuje postupne, ako pribúdajú dni.

Utorok

Utorok je druhým najbezpečnejším dňom v týždni, počas ktorého je dobré mať naplánovanú dôležtú operáciu. Počas tohto dňa má službu v nemocniciach najviac zamestnancov a operačné sály pracujú na plné obrátky.

Štatistiky CDC však ukazujú, že počas utorku dochádza k najvyššiemu počtu úmrtí na chrípku a pneumóniu. Avšak, čo sa týka automobilových havárií, tých je menej. Podľa Nationwide Insurance je utorok najpriaznivejší deň v týždni, čo sa týka šoférovania. Hrozí menej dopravných nehôd a celkovo bývajú jazdy počas utorkov bezpečnejšie.

Streda

Depresívny deň s rizikami. Podľa údajov spoločnosti Imperial College už nie je bezpečné podstúpiť v tento deň operáciu ako v pondelok alebo v utorok. Možno vás tiež viac znepokojí fakt, že streda je druhý najnebezpečnejší deň v týždni pre dochádzajúcich, ktorí idú autom do práce.


Prečo prestať používať šumivé bomby do kúpeľa? Populárny trend sa vám nemusí vyplatiť!


Štvrtok

Tešte sa! Dnes je do značnej miery bezpečný deň. Je menej riskantné mať operáciu ako v piatok alebo cez víkend. Trochu rizikovejší deň na cestách v porovnaní s utorkom, ale opäť oveľa bezpečnejší ako piatok. Najlepším zistením je, že štvrtok je údajne skvelý deň na sex. CDC zaznamenalo tiež v tento deň s najmenším počtom úmrtí na infarkt, cukrovku či vraždy strelnými zbraňami.

Piatok

Nielen v piatok trinásteho by ste mali radšej ostať doma. Každý jeden piatok predstavuje riziko, dokonca aj smrteľné. Ide o najnebezpečnejší deň na cestách, takže opatrne, ak dochádzate do práce autom! Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že piatok je pokojný deň, kedy už všetci odpočívajú a majú menej stresu v robote. No už samotný fakt, že množstvo ľudí sa presúva na víkend preč, robí z ciest nebezpečné miesta. Taktiež je tento deň najpravdepodobnejší na vyhlásenie vojny.

Sobota

Sobota môže byť váš najšťastnejší deň, no zároveň aj riskantný. Dávajte si pozor na nadmerné športové aktivity a hlavne na užívanie alkoholu a iných drog. Údaje spoločnosti Google ukazujú v sobotu veľký nárast vyhľadávania slova „vodka“ a rovnako výrazný nárast vyhľadávania „ranná opica“ v nedeľu. Podľa British Medical Journal je v sobotu viac ako 70% hospitalizácií súvisiacich s alkoholom!

Nedeľa

Najbezpečnejší, najspokojnejší deň v týždni, pokiaľ sa vyhnete nemocniciam. Veľmi málo prevratov, je nepravdepodobné vyhlásenie vojny a taktiež krádeže, takže sa už nemusíte obávať.

Čítajte tiež: Regenerácia a omladenie pečene o 10 rokov: Sila tohto ovocia nepozná hranice!

2017-04-25 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: theguardian.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia