Máte problém so zaspávaním a často sa budíte? Geniálny trik, na ktorý nedajú dopustiť v nemocniciach!

Spánok je dôležitý pre bezproblémový chod organizmu.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-19 23:05:00

Stres, každodenné povinnosti, problémy v práci či v súkromí a uponáhľaná doba, v ktorej chceme stihnúť. To všetko vplýva na spánok. Mnohí bojujú s nespavosťou, často sa budia uprostred noci a zobúdzajú sa unavení.. Ako s tým už navždy skoncovať?

Spánok je veľmi dôležitý pre ľudské zdravie a bezproblémový chod organizmu. Ak chceme počas dňa normálne fungovať, mali by sme mať svoje telo i mozog zregenerované aspoň po siedmich hodinách výdatného spánku. Ruku na srdce. Kto môže v súčasnosti povedať, že každý deň prespí bez akéhokoľvek prerušenia toľko hodín? Ak túžite po spánku bez budenia a ťažkého zaspávania, je tu úžasný trik, ktorý sa využíva v detských nemocniciach! Zdravotníci naň nedajú dopustiť!

Takto to funguje

Riešenie je v prikrývke, ktorú si môžete vyrobiť doma. Nejde o klasickú prikrývku, ale špeciálnu, rovnomerne vyplnenú vreckami s rôznou výplňou, napr. hráškom, ryžou, či fazuľkami. Na prvý pohľad to môže znieť zvláštne, no skutočne ide o spôsob, ako oklamať psychiku, ktorá trpí pod vplyvom stresu.


Viac ako trom miliónom ľudí ročne sa zmení trápenie: Koniec chronickej nádche a chrípke!


Výplň, ktorá je rovnomerne rozložená po celej ploche prikrývky, má svoj veľký význam. Vytvára na celé telo príjemný tlak, ktorý pôsobí upokojujúco a zároveň dáva pocit jemnej masáže. Tieto faktory sa postarajú o rýchlejšie zaspávanie a neprerušený spánok! Príjemný tlak stimuluje vylučovanie hormónov serotonínu a tiež melatonínu, čo je dôležitý hormón spánku. Tieto prikrývky sa osvedčili hlavne u autistických detí a tiež u detí s hyperaktivitou. Pozor, ak máte vážne poruchy spánku, prikrývka nebude riešením! V tom prípade už treba vyhľadať odbornú pomoc.. Taktiež sa neodporúča pre pacientov s obehovými alebo dýchacími ťažkosťami.

Ako na to?

Na internete nájdete množstvo videí s návodom, ako si vyrobiť prikrývku s vreckami s rôznou výplňou. Základom je vytvoriť jednotlivé množstvá náplne, do ktorých pôjdu vybrané materiály. Môžete ich naplniť strukovinami, ryžou ale aj umelými gulôčkami. Vrecká potom všijete do vnútra prikrývky. Dôležité je, aby všetky vrecká mali rovnakú hmotnosť. Pozor na to, aby deka nebola príliš ťažká!  

Čítajte tiež: Odvážny krok ženy jej zmenil život: Zahodila toaletný papier a prednosť dala bidetu!

2017-04-19 23:05:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia