Šibačka nie je pre každú: Pre tieto ženy sa môže skončiť zle!

Veľká noc sa nesie v znamení šibačky, ženy sa nevyhnú výpraskom korbáča a taktiež oblievačke.
Zdroj: profimedia.sk
2017-04-17 06:00:00

Jeden deň v roku nie je každá návšteva vítaná.. Týka sa to nežnejšieho pohlavia, ktoré sa musí na veľkonočný pondelok obrniť odvahou a zároveň prijať šibačku ako takú. Musia rátať s tým, že ich čaká výprask korbáčom a litre vody, možno aj od podgurážených príbuzných a kamarátov... Avšak, nie všetky ženy by sa mali nechať vyšibať!


Šibačka býva väčšinou sprevádzaná krikom, behom a následne studenou vodou a pár ranami veľkonočným korbáčom. Mnohí nemajú zábrany vyšibať akúkoľvek ženu a vykonať si tak povinnosť. Častokrát pri takýchto stretnutiach dochádza v tom lepšom prípade k zábavným situáciám, no pre iných ide skôr o trápnosť. Lenže čo majú ženy iné robiť, keďže nechcú vyzerať ako tie, ktoré si nevážia kresťanský sviatok?

Bolestné rany korbáčom

Dvere by jednoznačne nemala otvárať každá žena! V opačnom prípade sa celá šibačka môže skončiť zle, až podlomeným zdravím.  Ak je žena v radostnom očakávaní, určite by sa mala vyhnúť výprasku korbáčom. Mnohí k vám prídu už trošku posmelení alkoholom, preto vás vyšibú nielen po zadku.. Často sa stávajú úrazy, ktoré sa môžu dlhodobo podpísať na vašom zdraví. Šibači sú pripravení ženu vyšibať od hlavy až po päty. Môžu ich preto ľahko zasiahnuť na miestach, ktoré môžu bolieť.


Pred smrťou ju zachránil bežný symptóm, ktorý často ignorujeme: Počúvajte svoje telo!


Prečo sa nenechať obliať?

Veľkonočný pondelok znamená pre dievčatá tiež deň kúpania. Poriadna oblievačka čaká hlavne dámy na východnom Slovensku, kde skončia v lepšom prípade vo vani, v tých horších si užijú vody v potoku. Tejto tradícii by sa však mali vyhnúť tie, ktoré sú prechladnuté a majú nádchu. Potok so studenou vodou by mohol ich stav len zhoršiť. Základom je po oblievačke sa ihneď prezliecť do suchého oblečenia. Týka sa to každej ženy, ak by totiž dlhšie ostala v mokrom oblečení a tým pádom aj v mokrej spodnej bielizni, hrozí premnoženie baktérií a kvasiniek, čo môže mať nepríjemnú dohru.. Tie, ktoré majú často intímne problémy a sú náchylnejšie na vznik mykóz, kvasinkových infekcií, ale aj zápalu močových ciest, by sa mali tomuto rituálu vyhnúť, obzvlášť, ak vedia, že skončia celé vo vani či v potoku.

Akokoľvek chorá žena by nemala otvárať dvere nádejným šibačom. Nedostali predsa od nikoho príkazom, aby im ostatní organizovali deň. Je síce sviatočný, ale dôležité je, aby si ho každý spravil príjemným, ako to jemu vyhovuje. Či už so šibačmi alebo bez nich..

Čítajte tiež: Zlozvyk, s ktorým majú mnohí problém: Čo znamená, ak sa prebúdzate každý deň v tom istom čase!

2017-04-17 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia