Čo s nami robí celibát? Pozitívny účinok odmietania sexu, ktorý môže zmeniť váš milostný život!

Celibát je kľúčom k dlhému životu.
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-27 20:00:00

Kto z nás by sa nechcel dožiť vysokého veku v zdraví a plní energie? V súčasnosti sa podľa vedcov predpokladaná dĺžka života každé desaťročie zvyšuje o 2,5 roka. K dlhovekosti prispieva aj aktívny životný štýl, strava bohatá na zeleninu, obmedzenie mäsa a sladkostí, otužovanie, dostatok spánku, či čerstvý vzduch.


Vedci z Univerzity v Scheffielde však vyvracajú teóriu, že tajomstvo dlhého života je v užívaní si sexu, ako sme si doteraz mysleli. Podľa nich je opak pravdou a zo skúmania súvislostí medzi celibátom a dlhovekosťou vyplýva, že pohlavná zdržanlivosť je pre dlhý život priaznivejšia, ako sexuálna aktivita. Ak teda chceme dlho žiť, mali by sme obmedziť pohlavný život, alebo najlepšie vôbec sa neoddávať milostným radovánkam.

Žiadny sex = dlhý život 

Podľa vedcov, je práve abstinencia dôvodom, prečo mníšky a "staré panny" prežívajú tých, ktorí majú pravidelný sex. Podľa zistení rovnako aj kastrácia mala vplyv na dĺžku života u eunuchov. Zo štúdie uverejnenej v časopise Súčasnej Biológie vyplýva, že žili minimálne o 19 rokov dlhšie, ako nevykastrovaní muži z rovnakej sociálnej triedy. Práve mužský hormón testosterón, by mal byť dôvodom kratšieho života. Priniesť obeť do života vo forme celibátu nedokáže každý. To môže vysvetľovať, prečo ženy žijú dlhšie ako muži. Pravdou je, že tí sú oveľa viac sexuálne aktívnejší.


Má 72 rokov a nikdy nebol u zubára: Môže za to tento nápoj!


Doktor Michael Siva-Jothey, ktorý stál na čele výskumu hovorí: "Mníšky sa dožívajú vyššieho veku, ako ženy s deťmi. Rovnako snáď každý pozná slobodnú, bezdetnú tetu v rodine, ktorá vyzerá, akoby mala žiť večne. Preto tu vystáva otázka, ako je to možné?,“ pýta sa.

Vedci uskutočnili výskum na chrobákoch – múčiaroch obyčajných. Tie ktoré sa párili každý deň, zomreli skôr, ako tie, ktoré sa nepárili.

"U chrobákov, párenie uvoľňuje hormóny potrebné k tvorbe spermií a vajíčok, čo však má negatívny vplyv na ich imunitný systém a sú oslabené,“ hovorí Dr.Siva-Jothey.

Ten je presvedčený, že toto sa môže vzťahovať aj na iné organizmy, vrátane ľudí.

Táto teória však nesedí s výskumom iného tímu vedcov, ktorí naopak tvrdia, že uspokojivý sex dva až trikrát do týždňa pridáva až tri roky života. Pravidelný pohlavný styk taktiež znižuje krvný tlak, zlepšuje spánok, imunitu a chráni srdce.

Tak čo? Zrieknuť sa sexu, alebo naopak zvýšiť aktivitu? Rozhodnutie je na vás.

Čítajte tiež: V zime do exotiky? Odvrátená tvár dovolenky počas mrazov!

2017-01-27 20:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia