Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hotová pohroma v hubke na riad: Ľahko vás môže pripraviť o zdravie!

Baktérie, ktoré sa zachytia na hubky, nie sú bezpečné.
Baktérie, ktoré sa zachytia na hubky, nie sú bezpečné. (Zdroj: thinkstock.com)

Koniec zaužívanému tvrdeniu, že najviac baktérií sa nachádza na toalete! Najšpinavším miestom vo vašej domácnosti je miestnosť, kde trávime veľa času a kde pracujeme s potravinami a vodou. Kuchyňa. Teplé a vlhké miesto je pre baktérie priam rajom. Je tu však jedna vec, ktoré majú mikróby obzvlášť najradšej!


Je vlhká a predstavuje výborné prostredie pre množenie baktérií! Reč je o hubke, ktorá predstavuje neodmysliteľného pomocníka pri upratovacích prácach v kuchyni. Tým, že pohlcuje prach a zvyšky jedla, zatiaľ čo čistíte kuchynskú linku, umývadlo a poličky, dostane sa na ňu množstvo baktérií. Presnejšie, ide až o viac ako 450 000 mikroorganizmov a baktérií. Hubka patrí medzi najviac kontaminované veci vo vašej domácnosti! 


Neliečia močové cesty? Šokujúce zistenie o brusniciach ako o veľkom mýtuse!


Čo robiť, aby ste z nej neochoreli?

Baktérie, ktoré sa zachytia na hubky, vôbec nie sú bezpečné. Prispievajú k šíreniu vírusov, ktoré nakoniec môžu viesť k prechladnutiu a chrípke a mnoho ďalších nepríjemných chorôb. Preto sa oplatí dodržiavať niekoľko zásad, ktorými tomu predídete.

Po čistení hubku poriadne umyte a namočte do veľmi horúcej vody. Takto zabijete všetky baktérie, ktoré absorbovala. Taktiež nezabúdajte na pravidelné vymieňanie starej za novú hubku. Ak neviete, kedy nastane ten čas, spoznáte to ľahko podľa zápachu alebo sa môžete postarať o jej výmenu  aspoň raz za dva týždne. Niektorí dokonca odporúčajú umiestniť ju na chvíľu do mikrovlnnej rúry, ktorá zlikviduje všetky baktérie.  

Čítajte tiež: Rozlúčte sa s ružovou tabletkou: Najpopulárnejší liek zrejme nahradí tento!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9