Krása, čo stojí zdravie: Neuveriteľné, ako nás kabelka ničí!

Je skvelým pomocníkom každej ženy, no viete, ako veľmi vplýva na naše zdravie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-24 11:00:00

Hovorí sa, že pre krásu sa musí trpieť. Ale aj za cenu toho najcennejšieho - zdravia? Máloktorá žena by dokázala byť čo i len jediný deň bez svojho pomocníka a opory zároveň. Avšak nie je práve najzdravším trendom, ale nepriateľom!

Ženy ich milujú. Oživia outfit a zároveň slúžia ako ukladací priestor. Kabelky sú skvelým doplnkom, ktorý nosievajú celé dni. Bohužiaľ, vaša obľúbená kabelka nemusí byť pre zdravie práve najlepšia.

Zmení vašu chôdzu

Čudovali by ste sa, ako dokáže pri chôdzi narušiť prirodzené postavenie tela a voľný pohyb rúk i nôh. Týka sa to hlavne ťažkej kabelky. Zvykneme v nej nosiť tisíc vecí od plnej kozmetickej taštičky, cez knihu, diár, vodu, kľúče, mobil až po niečo pod zub. Nite divu, že je ťažšia a ťažšia naše plecia či celé ruky nezvládajú jej nosenie. Preto sa môže stať, že ak ju máte pri sebe, máte inú chôdzu než bez nej.

Zničený chrbát

Ťažká kabelka, ktorú ťaháte so sebou celý deň pôsobí na trapézový sval, čo je krčno-chrbticový komplex. Tento sval pokrýva chrbát smerom k ramenám. Ak vás kabelka tlačí a je veľkou záťažou, hrozí vznik kŕču, ktorý spôsobí bolesť chrbáta a ďalšie zdravotné problémy.  Budete stuhnutá, neminie vás bolesť a taktiež nepohyblivá.

Rozbolí vás z nej hlava

Ťažko tomu uveriť. No svaly na ramenách a chrbta majú priamu spojitosť s bolesťami hlavy. Kŕče vo svaloch na chrbte sa prejavujú v prednej časti lebky. ťažká kabelka môže ľahko vyvolať búšenie v hlave a nepríjemné bolesti. Ak vás nabudúce prepadnú bolesti hlavy, spomeňte si, či ste počas dňa nenosili so sebou ťažkú kabelku. Aj tam  môže byť príčina zakorenená.

Riedky vlasy

Dobre čítate. Nosíte kabelku stále na jednej strane? Ak máte dlhé vlasy, môžu vám na tej strane začať rednúť. Stáva sa, že sa vám každú chvíľu vlasy zachytia pod ucho tašky. Popruh na ne tlačí a výsledkom sú polámané a tenké vlasy. Najhoršie sú kabelky so zdobenými a retiazkovými ušami, do ktorých sa vlasy ľahko zamotá.

Neželaní návštevníci

Jedna štúdia ukázala, že dámske kabelky sú kontaminované baktériami viac než záchod! Údajne sa to týka hlavne kožených kabeliek. Ich textúra predstavuje ideálne podmienky pre rast a šírenie mikróbov. V kabelke skrývame rôzne veci, niekedy zabudneme vytiahnuť ovocie, ktoré tam máme už tri dni, inokedy sa nám tam povaľuje krém, ktorý sa nedopatrením otvorí či pero.. Jednoducho neporiadok v kabelke. Taktiež ramienka sú domovom množstva baktérií. Kontaminácii sa dá zabrániť pravidelným umývaním rúk a taktiež čo je hlavné, nezabúdať na čistenie kabelky.

Čítajte tiež: Najväčšie mýty o baktériách vyvrátené: Toto sa vám nebude páčiť!

Fotogaléria

2016-11-24 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia