Žena odhodila podprsenku: O niekoľko týždňov neskôr nastala veľká zmena!

Zlá podprsenka sa môže podpísať na vašom zdraví.
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-13 11:30:00

Prevažná väčšina žien patrí k zarytým nositeľkám podprseniek, bez ktorých sa nepohnú. Je jedno, či sú doma alebo si chcú vyraziť do mesta, bez nej jednoducho nespravia ani krok. Ide o kúsok odevu, ktorý dokáže zdvihnúť sebavedomie a pomôže nám ku krásnym prsiam, na ktoré nepôsobí gravitácia. Alebo je to inak?


Podprsenky sú dôležitou súčasťou šatníka, keďže ich nosíme každý deň aj niekoľko hodín. Tento kúsok odevu však nemusí vždy len zatraktívniť dekolt. Môže mať aj opačný účinok! Obzvlášť vtedy, ak ste nevenovali pozornosť jej výberu a teraz máte doma podprsenku, ktorá vám ničí zdravie! Bohužiaľ, týka sa to väčšiny žien, pritom si to ani neuvedomujú. Ramienka tlačia a zarezávajú sa do kože, príliš veľké alebo naopak malé košíčky, ktoré im neprirodzene stláčajú prsia.. Zlá podprsenka môže zablokovať lymfatický systém, spôsobuje zlé držanie tela a bolesti chrbta a dokonca sa spája aj so vznikom rakovinotvorných látok v prsnom tkanive.

Týmto zdravotným problémom sa dá predísť jednoducho – výberom správnej podprsenky, ktorá vám sedí. Jedna žena sa však rozhodla úplne dať zbohom tomuto kúsku odevu a vylúčiť ho zo svojho šatníku. To však netušila, že toto rozhodnutie ju tak veľmi poznačí!

Veľkosť košíčkov sa zväčšila

Jednoduchý spôsob, ako získať väčšie poprsie! Aspoň táto žena je toho dôkazom. Časom si totiž všimla, že ich má o niečo väčšie, až napokon z košíčkov veľkosti B boli Céčka! Po tom, čo prestala nosiť podrpsenku sa jej zväčšili svaly v hrudníku. Prsia sú teda o niečo väčšie.

Zlepšil sa tvar pŕs

Nežnejšie pohlavie je o tom presvedčené, že podprsenka zabráni poklesnutiu pŕs a teda gravitácii, no nie vždy je to tak. Podľa francúzskej štúdie odhodenie podprsenky môže pomôcť prsiam a dokonca ich vypne. Aj táto žena to pocítila na vlastnej koži.


Neuveriteľné, ako rýchlo posilní imunitu: Trik, ako zabrániť vírusom do 15 sekúnd!


Zdravšie poprsie

Spomínaná štúdia taktiež ukázala, že podprsenka zlej veľkosti môže spôsobiť nepohodlie a dýchavičnosť. Ak sa jej vyhnete, zlepšíte si krvný obeh, viac začnete používať prsné svaly a navyše, je to hygienickejšie, ako mať na sebe menšiu veľkosť. Pod a medzi prsiami sa vám môže nahromadiť pot a práve teplo a vlhko sú ideálnymi podmienkami pre rast baktérií.

Budete sa cítiť lepšie

Ženy vedia o čom je reč! Mnohé sa tešia až prídu po náročnom dni domov a dajú dole podprsenku. Tá voľnosť! Dokonca to mnohí odborníci odporúčajú. Nenoste podprsenku cely deň a nechajte prsia voľne dýchať.

Koniec poruchám spánku

Ak nosíte podprsenku aj v noci, môžete mať ťažkosti so zaspávaním. Nedávna štúdia odhalila, že môže narušiť spánok a nakoniec budete spať menej, ako by ste mali. Ďalší dôvod, prečo ju odložiť aspoň na noc.

Zlepšíte si krvný obeh

Zakaždým, keď sa podprsenka dotýka koži, ba priam ju škrtí, vaše cievy budú doslova "trpieť" a naruší sa vám krvný obeh. Budete unavené a letargické. Potvrdzuje to i žena, ktorá podstúpila tento experiment.

Samozrejme, že podprsenka má tiež svoj význam a v niektorých situáciách je nevyhnutná. Napr. ak ste majiteľkou veľkých pŕs a športujete. V záujme svojho zdravia si však dôkladne vyberte takú, ktorá vám sadnei. Aj napriek tomu, že máte správnu veľkosť, neuškodí občas si vyjsť aj bez nej von. Obzvlášť dnes, keď je Medzinárodný deň bez podprseniek. Môže byť krásny pocit. Nemyslíte? 

Čítajte tiež: Odborníci upozorňujú: Vytláčanie vyrážok vás môže pripraviť o život!

2016-10-13 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthylifevision.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia