Nevšedné využitie kráľa ovocia: Na čo všetko vieme využiť obyčajné jablko?

Jablko v prvom rade slúži na jedenie. Viete, ale čo iné s ním dokážete spraviť?
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-03 11:40:00

Prvá vec, ktorá vám napadne je, že jablko sa predsa je. Je zdravou desiatou, dá sa využiť pri varení obedov či večerí, je jednoducho univerzálnym pokrmom. A to vôbec nie je všetko!

Dá sa totiž použiť tak, akoby ste to ani nepovedali. Napríklad na mastné vlasy alebo dokonca ako účinný liek na bolesť hlavy!

Umytie zubov

Zrejme aj vám mamy v detskom veku hovorili, že ak si nemáte možnosť umyť zuby, dajte si jablko a bude po probléme. Berme toto odporúčanie stále iba ako prechodné riešenie, nikdy nie ako dlhodobý zvyk. 

Jablko sa dá použiť v prípade, ak nemáte čas na umývanie si zubov a potrebujete sa zbaviť nepríjemného povlaku na zuboch a jazyku. Je to akoby prirodná kefka na zuby. Pevná štuktúra jablka zabezpečí odstránenie otravných zvyškov z dutiny, zvýši sa produkcia slín, takže sa rýchlejšie zbavíte nečistôt. Plus škvrny od jedla zmiznú rýchlejšie.

Úľava od bolesti hlavy

Vedeli ste, že lepšie ako tabletky bude na bolesť hlavy dať si jablko? Niekedy sa proste stane, že doma či v práci nijaké medikamenty nemáte ale na stole v kuchyke svieti krásne jablko, ktoré svojimi účinkami neutíšiteľnú bolesť odstráni.

Niektoré štúdie totiž naznačujú, že zelené jablko dokáže zmierniť bolesť hlavy. Ak vás tento stav trápi dlhodobejšie, skúste jesť denne dve porcie zelených jabĺk, možno sa vám uľaví.,

Stop mastným vlasom!

Ak začnete mať pocit, že vaše vlasy sa až priveľmi mastia, skúste tento trok. Do litra vody dajte lyžičku jablčného octu a po umytí vlasov so šampónom si ich opláchnite touto zmesou. Jablčný ocot je skvelým pomocníkom aj pri iných neduhoch.

Pomocník pri cvičení

Aj obyčajné jablko dokáže byť super pomôckou pri cvičení. Skúste ho umiestniť medzi vaše stehná a stlačte ho, pokým budete robiť brušáky. Počas celej série sa snažte jablko udržať na rovnakom mieste, ako ste umiestnili. Brušáky budú omnoho efektívnejšie!

Jablko poslúži aj pleti

Ak vás na tvári trápi akné, ktoré je zapálené, jablko je tým správnym prírodným pomocníkom. Ošúpte jedno jablko, nastrúhajte ho na jemno a aplikujte ho na tvár. Nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite teplou vodou.

Čítajte tiež: Zber šípok je v plnom prúde: Pripravte si z neho olej, pokožka sa vám poďakuje!

2016-10-03 11:40:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, rd.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia