Choroby začínajú útočiť: Nezvyčajné tipy na posilnenie imunity do niekoľkých minút!

Chrípková sezóna je tu, bráňte sa.
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-29 06:00:00

S príchodom jesene už býva zvykom zvýšený výskyt prechladnutí, chrípok a iných chorôb. Po teplom lete sa musí organizmus vyrovnať so zmenami počasia, chladom a dažďom. Imunitný systém slabne, my sa cítime "pod psa", oslabení a malátni. Čo robiť, aby sa chrípkové obdobie netýkalo?


Veľké množstvo zeleniny, ovocia, otužovanie a zvýšený pohyb. O spôsoboch, ako posilniť imunitný systém už každý vie, no existujú aj iné tipy, ktoré sa postarajú o pevné zdravie už v priebehu niekoľkých minút!

Dajte si ustrice

Patria medzi potraviny s najbohatším zdrojom zinku, ktorý je nevyhnutný pre funkciu imunitných buniek. Mnohé štúdie ukázali, že aj mierny nedostatok oslabuje imunitu. Ak nie ste fanúšikom lastúrnikov, siahnite po hovädzom mäse, ktoré je tiež výborným zdrojom zinku.

Pozrite si dobrý film

Film, ktorý vás pohltí a pri ktorom sa zabavíte tak, že vám smerujú kútiky úst smerom nahor, to je jeden z najlepších spôsobov ako zvýšiť obranyschopnosť organizmu. Pravý smiech od brucha môže posilniť imunitu a zvýšiť vyplavovanie endorfínov - hormónov šťastia. Jedna štúdia ukázala, že smiech ovplyvňuje aktivitu NK buniek (bunky, ktoré sú schopné rozpoznať a zlikvidovať tie nádorové).

Doprajte si masáž

Ak chcete znížiť stres, masáž je ideálnym riešením. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, je jeden z najdôležitejších faktorov pri zlepšovaní funkcie imunitného systému. Zvyšuje vitalitu a počet telesne prirodzených "zabijáckych buniek", ktoré bojujú proti patogénom.


Záchrana pre organizmus menom ľanové semienka: Čo nastane, ak ich zjete!


Užívajte si sex

Skvelý spôsob, ako bojovať proti nachladnutiu a chrípke. Staršia štúdia z roku 1999 ukázala, že ľudia, ktorí mali sex jeden alebo dvakrát týždenne, mali vyššie hladiny imunoglobulínu (IgA) než tí, ktorí mali sexu menej alebo žiadny.

Za horským slnkom

Nedostatok vitamínu D, ktorého zdrojom je aj slnečné žiarenie má za následok pokles nálady a nástup depresie. Tá zase zvyšuje šance na vznik ochorenia. Doprajte si náhradu slnka, ktoré na jeseň tak chýba! Stačí pár minút na horskom slnku a posilníte si imunitu. To však nie je všetko. Má schopnosť regenerovať poškodené tkanivá a taktiež pôsobí proti baktériám.

Vyrazte si do mesta

Chcete posilniť dobré medziľudské vzťahy i imunitný systém? Vyrazte si do spoločnosti! Prežite príjemný večer po boku svojich najbližších, popr. nebráňte sa spoznávaniu nových ľudí. Spoločnosť môže posilniť zdravie človeka a tiež ho upevniť. Ľudia, ktorí sa často stretávajú so svojimi priateľmi a často trávia čas v spoločnosti, sú šťastnejší.

Zvierací miláčik proti chorobám

Ak vám doma pobehuje štvornohý zvierací miláčik, nečudujte sa, že ste dlho neboli chorí. Majitelia psov sú totiž celkovo zdravší, keďže s nimi chodia pravidelne na prechádzky, hrajú sa s nimi, športujú a celkovo im zlepšujú náladu. Stačí svojho psíka len pohladiť a ihneď sa vám zlepší nálada a posilníte si imunitu. Vyskúšajte!

Čítajte tiež: Ružová tabletka na pretrase: V tomto prípade poškodí zdravotný stav!

2016-09-29 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: huffingtonpost.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia