Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôvod, prečo by ste mali povedať nie nápojom s ľadom v baroch a reštauráciách!

Myslíte, že ľad vás nemôže prekvapiť? Verte, že niekedy sú prístroje na jeho výroby tým posledným, čo sa umýva!
Myslíte, že ľad vás nemôže prekvapiť? Verte, že niekedy sú prístroje na jeho výroby tým posledným, čo sa umýva! (Zdroj: pixabay.com)

Každý raz za čas zatúži po osviežení, nech je akékoľvek ročné obdobie. Tento účel najlepšie splní nápoj s kockami ľadu. Keď sa vás však čašníčka v reštaurácii spýta, či chcete chladený nápoj, radšej odmietnite!

Aj keď ľad predstavuje dobrý spôsob, ako sa ochladiť v horúcom počasí, práve najlepší nápad to nie je. Obzvlášť vtedy, ak sedíte s priateľmi v reštaurácii, kaviarni alebo v bare.  Aj keď vám môžu naservírovať osviežujúci drink s kockami ľadu, vaše zdravie môže utrpieť!

Aspoň to tak tvrdia používatelia Reddit, ktorí priamo pracujú v reštauráciách. Sami sú svedkom toho, čo ide do pohárov pre zákazníkov! Na ľade totiž môžu byť zachytené baktérie.

Posledný prístroj, ktorý by v reštaurácii umývali 

Ako je možné, že sa do ľadových kociek dostanú nebezpečné mikróby? Jasná odpoveď. Stroje na výrobu ľadu patria totiž medzi posledné veci, ktoré sú na zozname priorít na čistenie.

Stačí sa pozrieť na fotografiu z jednej kaviarne, kde stroj prešiel po dlhom čase údržbou:

I was cleaning out the ice machine at my work place today and this is what I found..

To však nie je všetko!

Ďalší používateľ sa na internete priznal, aký hnus našiel v stroji. Bol v ňom zachytený mŕtvy pavúk a množstvo plesne! Preto je dôležité, aby sa stroj pravidelne čistil. Po tejto nechutnej skúsenosti si pýta ľad do nápoja v kaviarňach len s malou dušičkou.. Niekedy radšej vôbec.

Ďalší sa vyjadril, že ľad, ktorý ide do pohára, nakoniec viac chutí ako mastiaci sa tuk pritom, ako sa ľad topí. Týka sa to predovšetkým jedální a reštaurácií, kde sa často varia vyprážané jedlá. Stoj na ľad je spravidla umiestnený v kuchyni a má tendenciu akoby nasať tuk zo vzduchu, ktorý ide z fritézy.

Na čistú vodu zabudnite! 

V roku 2013 jedna štúdia vo Veľkej Británii ukázala, že ľad v 6 z 10 reštaurácií obsahoval viac baktérií ako voda z toalety! Samozrejme, existuje množstvo prevádzok, ktoré dodržiavajú prísne hygienické pravidlá, aj vrátane čistenia stroju na ľad.

Predsa len sa v záujeme zdravia odporúča nedávať si ľad do nápojov a radšej staviť na vlažnú teplotu. Aj tá vás dokáže osviežiť. Dokonca lepšie ako ľadová teplota, ktorá len organizmu spôsobí veľký šok a v konečnom dôsledku sa budete ešte viac potiť...

Čítajte tiež: Ste po víkende unavení a bez energie? Skúste tento trik!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9