Vyskúšali sme skvelý wellness pobyt v Rajeckých Tepliciach

Oddýchnite si pri skvelej masáži, po ktorej sa budete cítiť ako znovuzrodení.
Zdroj: red
2016-08-20 15:30:00

Bohyňa lásky a zmyselnej krásy. Bola tiež stelesnením nevädnúcej mladosti. Taká bola Afrodita, ktorej meno nesú jedny z najznámejších kúpeľov na Slovensku Spa Aphrodite Rajecké Teplice. Postarajú sa o bezchybný zovňajšok a zároveň podporia zdravie!

Leto plné slnka, skvelých zážitkov, zábavy a oddychu sa dá stráviť rôznymi spôsobmi. Niekomu k tomu stačí prírodné jazero, iní sa chcú odreagovať a zmeniť všedné prostredie na nepoznané – vdychovať každý deň morský vánok. Možností je veľmi veľa, stačí si vybrať. Po relaxe túžia aj tí, ktorých trápi nejaký zdravotný problém. Chcú si oddýchnuť a zároveň zmierniť zdravotné ťažkosti, s ktorými bojujú. Ponuka s wellness pobytmi sa doslova roztrhla ako vrece. Vďaka nim omladneme, podporia krásu a ešte k tomu zabezpečia pevné zdravie. Aj tak sú prezentované niektoré z nich. Oplatí sa stráviť letný čas na wellness pobyte? Splnia svoj účel?

Na vlastnej koži sme vyskúšali, či je wellness pobyt skutočne dobrou voľbou. Vložili sme sa do rúk odborníkom a zdravotným pracovníkom, ktorí sa mali postarať o naše pohodlie a vlastne spraviť z nás „nových“ ľudí. Podarilo sa im to?

Výborný dojem už na začiatku

Naše kroky viedli na vlakovú stanicu, smer Rajecké Teplice, ktoré mnohí poznajú hlavne vďaka kúpeľom. Kúpele Spa Aphrodite Rajecké Teplice totiž patria medzi najznámejšie a najatraktívnejšie kúpele na Slovensku. Blahodarné účinky liečivých vôd sú známe už od 14. storočia, úspešne liečia hlavne choroby pohybového ústrojenstva, choroby dýchacích ciest, kožné ochorenia, nervové choroby, atď. Preto boli pre nás Kúpele Rajecké Teplice jasnou voľbou! Aj keď sme netrpeli žiadnym zdravotným problémom, chceli sme si oddýchnuť od pracovného kolotoča, trošku prospieť svojmu zdraviu a nechať sa rozmaznávať rituálmi, ktoré sa zase postarajú o krajší zovňajšok.

Už po pár krokoch od vlakovej stanice v Rajeckých Tepliciach nás vítal krásny park so sochami v antickom štýle. Znamenie, že sa blížime k svojmu cieľu! Onedlho bol pred nami kúpeľný dom Aphrodite, ktorý sa považuje za dominantu Kúpeľov Spa Aphrodite Rajecké Teplice. Vedľa neho sa nachádzal hotel, v ktorom sme sa ubytovali. Už na recepcii nás čakal milý personál, ktorý nám dal rozpis procedúr.

Priestory boli nádherné. Všetko bolo riešené v antickom gréckom štýle – sochy a veľké mohutné stĺpy robili z toho všetkého ešte lepší dojem. Po ubytovaní sme hneď využili termálne bazény a sauny.  

Vodný a saunový svet

Liečivé účinky vody sme si mohli užívať buď vonku pod holým nebom, alebo vo vnútri. V bazénoch sa používa prírodná liečivá termálna voda, ktorá obsahuje ióny vápnika a horčíka s blahodarnými účinkami na pohybový a nervový aparát. Taktiež skvelé na celkovú relaxáciu organizmu! Umocňuje ju aj veľkolepá antická architektúra priestorov, v ktorých sa bazény nachádzajú. Nádhera!

Vonku sme oddychovali v sedavom kruhovom bazéne, ktorého stred zdobil antický altánok. Bol vybavený vodnými masážnymi tryskami a s teplotou vody 36-38 stupňov Celzia. Môžeme potvrdiť jeho účinky, ktoré boli liečebné, relaxačné, regeneračné a upokojujúce. Vedľa sme mali možnosť si trochu zaplávať v rekreačnom bazéne, ktorý má tiež rekondičné účinky. Z nášho pohľadu bol jedným  z najzaujímavejších turecký kúpeľ. K dispozícii boli dva menšie kruhové bazény. V jednom bola horúca a v druhom studená prírodná termálna voda. Striedavý kúpeľ v oboch bazénoch slúži na posilnenie srdcovocievneho aparátu a imunitného systému. Dochádza k sťahovaniu a uvoľňovaniu krvných a lymfatických ciev, k uvoľneniu svalstva a celkovej imunologickej reakcii organizmu. Ďalším bol Rodinný bazén situovaný pod bralom z prírodného kameňa s padajúcim vodopádom.


Prečo sme smädní? Šokujúca odpoveď, ktorá vás prekvapí!


Vodný svet vo vnútorných priestoroch nás lákal liečebným bazénom s vodou o teplote 37-38 stupňov Celzia. Relaxačné, regeneračné a upokojujúce účinky umocnila masáž tela prúdom vody. Cítili sme sa ako znovuzrodení. Hneď vedľa nás čakal rehabilitačný, resp. plavecký bazén, na ktorý sme vsadili po raňajkách, keď sme chceli trošku rozhýbať svoje telo.

Kúpele ponúkajú tiež saunový svet. Sauny sa celkove považujú za skvelý spôsob ako zrelaxovať, posilniť imunitný systém a zbaviť sa škodlivých látok z tela. Absolvovali sme všetky sauny. Zaujala nás hlavne bylinková a mentolová, ktoré majú priaznivé účinky na horné dýchacie cesty. Po saune prišiel vhod ochladzovací bazén. Pri ponorení doň sa sťahujú cievy a zvyšuje sa krvný tlak. Po ňom prichádza celková fyzická a psychická úľava.

Každý deň naše kroky viedli do vodného i saunového sveta, odkiaľ sme vždy odchádzali zrelaxované a príjemne unavené. Balzam na telo i dušu. A to nás ešte čakalo zopár procedúr! My ženy si potrpíme na svoj zovňajšok, takže balíček Aphrodite Beauty bol jasnou voľbou. Štyri ošetrenia boli súčasťou balíčka: Lifting Express, pri ktorom nám aplikovali špeciálny mikrokrém na okamžité spevnenie pleti, manuálna lymfodrenáž, pri ktorej nám rozmasírovali telo, čím došlo k zlepšeniu priechodnosti lymfy a formovaniu postavy, kyslíková mezoterapia, metóda na omladenie pleti a odstránenie vrások aplikáciou špeciálnych látok prostredníctvom 95-percentného kyslíka a nakoniec Luxury spa rituál. Ten zahŕňal píling diamantovým práškom na oživenie pokožky, kúpeľ s vôňou teplých pomarančov a jabloňových kvetov, ktorý zároveň vodnými tryskami rozmasíroval naše telo a nakoniec balzam, ktorý jemne hydratoval a rozvoňal pokožku. Naša pokožka bola rozmaznaná luxusnými ošetreniami!

Pitná kúra

Popritom nechýbala starostlivosť zvnútra. Pitná kúra prírodnou liečivou vodou sa postarala o pevnejšie zdravie. Išlo o liečivú vodu, hydrogénuhličitanovo vápenato-horečnatú, stredne mineralizovanú, s veľmi nízkym obsahom sodíka.

Účinky prírodnej liečivej vody:

  • Tlmí zápalové procesy tráviaceho ústrojenstva
  • Skvelá pri vredovej chorobe
  • Priaznivo pôsobí pri gastritíde
  • Vhodná pre diabetikov
  • Vhodná pre staršie deti a tehotné ženy
  • Pôsobí močopudne

Z pobytu sme odchádzali zrelaxované, zregenerované, krásne a ešte k tomu s pevnejším zdravím! No kto by nechcel absolvovať wellness pobyt v Spa Aphrodite v Rajeckých Tepliciach? Smelo do toho!

Čítajte tiež: Odzvonilo plavkám? Pravda o tom, či je hore i dole bez bezpečným trendom!

Fotogaléria

2016-08-20 15:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia