Prírodné opaľovacie krémy nie sú výhrou: Hazard so zdravím!

Nezabúdajte na pravidelné používanie opaľovacieho krému v letných mesiacoch.
Zdroj: pixabay.com
2016-06-21 06:00:00

Opaľovací krém z prírodnej kozmetiky vyzerá byť zdravšou alternatívou oproti prípravku z drogérie. Avšak, zdanie môže klamať! Prečo nemusí byť pre nás lepším riešením ako krém z drogérie?

"Prírodné" opaľovacie krémy majú jednu veľkú výhodu. Obsahujú zložky, ktoré toľko nedráždia pokožku, ako je to v prípade klasických produktov, plných chémie. Tým chránia kožu i životné prostredie. Nová štúdia Consumer Reports však hovorí, že pokiaľ ide o ochranu pred slnečnými lúčmi, tieto minerálne výrobky, ktoré obsahujú oxid titaničitý a/alebo oxid zinočnatý, môžu byť nebezpečné!

Čo hrozí?

Výskumníci strávili 4 roky testovaním 104 krémov, sprejov a tyčiniek s ochranným faktorom 30 alebo vyšším s odporúčaním Americam Academy of Dermatology. Zistili, že iba 26 % prírodných opaľovacích krémov poskytli pokožke ochranu, ktorá je uvedená na obale produktu v porovnaní s 52 % opaľovacích prípravkov z drogérie.


Čo sa deje v našom tele, ak zjeme instantnú polievku?


Ako je to možné? Minerálne opaľovacie krémy po natretí zostávajú na pokožke a neprenikajú hlbšie ako iné produkty. Produkt si tak ľahko môžete zotrieť, ani nebudete vedieť ako. Navyše, slnečné žiarenie sa ľahšie dostane do pokožky a môže poškodiť hlbšie vrstvy, do ktorých sa prípravok nedostane a neochráni ich.

V každom prípade je vhodné sa natierať opaľovacím krémom pravidelne každé dve hodiny. nespoliehajte sa však len naň. Najlepšou ochranou je tiež klobúk a hlavne v čase od 11:00-15:00 byť v tieni, nie na priamom slnku. Ak budete vystavení priamemu slnečnému žiareniu, ani ten najlepší opaľovací krém vám nepomôže... Myslite na to a nepokazte si tohtoročné leto.

Čítajte tiež: Trik, ktorý je kľúčom k úspešnému chudnutiu: Dvojitá porcia jedla!

2016-06-21 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia