Deň začínala citrónovo – medovou vodou: Čo sa u nej po roku zmenilo?

Citrónovo medová voda nalačno. Prečo nie? Žena to skúšala rok a toto sú výsledky!
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-30 15:30:00

Rok je dosť dlhá doba nato, aby ste „otestovali“ účinky akéhokoľvek cvičenia či zmeny stravy. Trúfli by ste si ale zmeniť ranné rituály a miesto kávy si dali teplú citrónovú vodu s medom? Mladá žena to skúsila a jej život to od základov zmenilo!

V živote mladej Crystal Davis sa po skončení ročnej „kúry“ veľa zmenilo. Zlepšilo sa jej trávenie, žiari šťastím, celkovo sa cíti lepšie. A pri tom stačí tak málo. Zmeniť zabehnutý zvyk, ktorý môžeme spraviť aj my. A to doslova lusknutím prsta.

Menej chorôb oproti minulosti

Crystal takmer celý život trpela angínami, ktoré jej znepríjemňovali život a to nie len jej.  Existujú dni, kedy cítite, že vás niečo chytá. Bolí vás hlava, tečie vám z nosa, ale naplno choroba ešte neprepukla. Podobne na tom bola aj Crystal. Po tom, ako začala piť ranné nápoje, nezažívala takéto dni. Oproti minulým rokom tak bola oprostená od prechodný príznakov a aj celkovému zlému zdravotnému stavu.

Ranné vtáča z nej nerobí káva

Zvyknete tiež začínať deň kávou a neviete si predstaviť iný postup? Crystal si určitú dobu tiež nevedela predstaviť, že by to bolo inak. Desila sa však predstavy, že by do krvi nedostávala kofeín a nemala by energiu, ktorú z kávy získavala.  Medovo-citrónová voda jej zabezpečila potrebnú dávku energie aj bez toho, aby musela stepovať pred kávovarom.

Presvedčiť rodinu nebolo jednoduché

Ak prijmete za svoj nejaký zvyk a vidíte na osobnej skúsenosti, že je tento zvyk je zdravý a pomáha vám, automaticky sa snažíte aj okolie presvedčiť o jeho účinnosti. Tak isto konala aj Crystal. Snažila sa presvedčiť svoju rodinu o blahodárnom účinku citrónovo-medovej vody.

„Je to krásny pocit, vedieť, že môžete pomôcť svojím blízkym cítiť sa dobre cez niečo tak jednoduché a dostupné,“ povedala Crystal Davis.

Aký je jej tajný recept na tento prírodný zázrak?

Potrebujete šťavu z polovice čerstvého citróna, jednu lyžičku organického, surového medu. Obe tieto ingrediencie dajte do hrnčeka s čerstvo prevretou vodou. Nemala by byť úplne horúca, med by sa v nej mal prevariť. Vypite ihneď po zobudení a pripravení, nápoj osvieži, hydratuje a pomôže.

3 výhody, prečo tento nápoj rozhodne začať piť

  • Zabráni infekcii močových ciest  - nápoj stimuluje tráviaci systém, hydratuje hrubé črevo, pomáha priechodnosti čriev, takže zabraňuje zápche. Pôsobí ako diurektikum, takže močové cesty sú chránené pred infekciou.
  • Zlepšuje trávenie – citrón pomáha pečeni produkovať viac žlče, med je antibakteriálny, takže chráni žalúdok od rôznych infekcií, pomáha tvorbe hlienu, ktorý v žalúdku odplavuje toxíny.
  • Zlepšuje vzhľad pokožky – citrón má niekoľko výhod aj pre pokožku, prečisťuje krv, pomáha pri tvorbe krvných buniek, voda a med sú regenerečné látky, ktoré podporujú tvorbu kolagénu, ktorý zanecháva pokožku napnutú.  

Čítajte tiež: Toto ste o skladovaní mlieka nevedeli: Nie je jedno, kam ho v chladničke uložíte!

2016-05-30 15:30:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, elephantjournal.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia