Štíhla postava už za 60 sekúnd? Skutočná pravda, kedy uvidíte výsledky driny!

Cvičenie, hoci s vlastnou váhou, má svoje opodstatenie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-10 06:00:00

Prepotené tričko, litre vody, ale málo dychu. Vy to však dáte! Ak si to hovoríte po hodine cvičenia v posilňovni, aby ste ešte vydržali, po tomto zistení zvážite, či sa vôbec oplatí tak makať. Aj teraz sa osvedčilo, že menej je niekedy viac!

Celé roky sa mnohí snažili nájsť odpoveď na otázku ohľadom chudnutia. Koľko času by sme mali tráviť v posilňovni, aby sme videli výsledky? Nová štúdia prichádza s prevratným zistením a záverom, ktorý vás konečne posunie k svojmu cieľu - vytúženej postave!

Menej cvičenia, veľké výsledky

Zaručia nám hodiny strávené v posilňovni každý deň úbytok kíl? Mnohí žili v domnienke, že čím viac cvičíme, tým je pravdepodobnejšie, že sa zbavíme tuku. Štúdia však preukázala pravý opak! Ukázalo sa, že stačí len jedna minúta tréningu vysokej intenzity v rámci 10-minútového cvičenia a vyťažíte z toho maximum.


Kedy nemá zmysel jesť zeleninu? V tomto prípade na ňu zabudnite!


Štúdia, uverejnená v časopise PLoS ONE rozdelila 27 mužov so sedavým spôsobom života do dvoch skupín. Prvá skupina cvičila 10 minút, počas ktorých mala 60 sekúnd intenzívne šprintovať. Druhá mala zase 50 minútový tréning, z ktorých 45 minút mali účastníci nepretržite bicyklovať miernym tempom. Štúdia trvala 12 týždňov.

Už žiadne výhovorky

Vedci zistili, že tieto dve tréningové metódy mali takmer rovnaké výsledky a to i napriek tomu, že druhí museli cvičiť intenzívnejšie aj dlhšie. Účinné cvičenie je možné dosiahnuť aj počas niekoľkých minút. Nemusíte sa potiť v posilňovni, aby ste dosiahli výborné výsledky. Aj chvíľka cvičenia sa výrazne odrazí na vašom zdraví! Ak necvičíte kvôli nedostatku času, je jasné, že ide len o výhovorku, ktorá v tomto prípade už neobstojí.

Čítajte tiež: Dokonalá očista tela vďaka jedinej bylinke: Vaše telo prebudí k životu!

2016-05-10 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia