Šokujúce dôsledky dlhého sedenia, o ktorých ste nevedeli: Aj toto sa vám môže stať!

Neseďte príliš dlho, inak sa to podpíše na vašom zdraví.
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-12 06:00:00

Dlhší čas strávený posediačky a nedostatok pohybu naše telo doslova paralizujú. V súčasnej dobe sa stáva pohyb doslova luxusom, k práci nám stačí len počítač a stolička, sedíme v aute, atď. K čomu všetkému môže dôjsť, ak strávime dlhé hodiny sedením?

Bystrá myseľ je minulosťou

Za účelom optimalizácie prúdenia krvi do mozgu sa musíte pohybovať. Ak sedíte príliš dlho, obmedzíte tým množstvo prúdiacej krvi do mozog. Tento fakt môže spôsobiť horšiu pozornosť, premýšľanie a sústredenie. Ak máte problémy o sústredením, skúste sa prejsť, mali by ste sa potom cítiť lepšie.

Slabý zadok a nohy

Trávením príliš veľa času posediačky môžete ohroziť svoje svaly a zvýšiť riziko atrofie, ktorá spôsobuje úbytok svalov. Môže znamenať aj vážne ochorenie a zlyhanie orgánov. Sedavé zamestnanie zvyšuje riziko ochorenia aj kvôli problémom s metabolizmom a lymfatickým systémom, ktorý je zastavený. Strácate svaly a máte ochabnuté svaly.


7 potravín, ktoré zbytočne vytláčame z jedálnička: Po tomto zistení urobíte inak!


Bolestivý chrbát

Poloha pri sedení vyvíja tlak na chrbticu. Mnohí sedia v predklone a sú zhrbení, alebo pri telefonovaní sa zbytočne nakláňajú na stranu, čo kladie značný dôraz na krk a chrbát. Výsledkom je dlhodobá bolesť a k problémom flexibility.

Úzkosť a depresia

Aj keď existuje mnoho teórií o tom, prečo ľudia, ktorí nemajú dostatok aktivity, majú tendenciu byť náchylnejší k úzkosti a depresii, nie je známe všeobecné vysvetlenie. Výskumníci sú však presvedčení, že endorfíny a energiu získame z cvičenia, čím udržíme úzkosť a depresiu na uzde.

Kŕčové žily

Sedavé zamestnanie spôsobuje zlý krvný obeh v dolných končatinách. Na nohách tak vznikajú drobné žilky s názvom kŕčové žily. Nepredstavujú len estetický problém. Spôsobujú väčšie riziko vzniku krvných zrazením a vredov. Vstaňte a poprechádzajte sa kedykoľvek je to možné. 

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak si dáte vatu na chodidlo? Po tomto už nebudete chcieť použiť nič iné!

2016-04-12 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: bustle.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia