Prečo je dôležité vymočiť sa po pohlavnom styku? Ženy by na to nemali zabúdať!

Kroky každej ženy by mali po sexuálnom styku smerovať na záchod.
Zdroj: thinkstock.com
2015-12-17 21:10:00

Užívate si milostné radovánky so svojim partnerom a po skončení smerujú vaše kroky do sprchy. Na tom by nebolo nič zlé, keby ste nezabudli na jednu vec! Malá potreba po sexe dokáže viac, ako si myslíte. Zabráni ochoreniu, ktoré vám môže znepríjemniť každodenný život, no zasiahne aj váš vzťah.


Ak si chcete užiť intímne chvíle so svojím partnerom, smelo do toho! No mali by ste pri tom myslieť na svoje zdravie. Pre mnohé ženy ide o banálnu vec, ktorej nepripisujú takmer žiaden význam. Pritom je veľmi dôležitá a zabráni zdravotným problémom. Malá potreba hneď po skončení pohlavného aktu prináša veľa výhod pre fyzické zdravie ženy.

Význam močenia po sexe

Močová rúra ženy je krátka, pod ňou je pošva a veľmi blízko konečník. Pri sexe sa mikróby a baktérie v oblasti genitálií a konečníka môžu ľahko dostať do  močovej trubice, čím zvyšujú riziko infekcie v močovom mechúre. V skutočnosti sa ukázalo, že toto je jedna z najčastejších príčin vzniku infekcie močových ciest u žien. Málo vecí môže zničiť medové týždne tak, ako tento zdravotný problém. Niektoré ženy dokonca dostanú infekciu močového mechúra takmer zakaždým, keď majú sex. Trpia bolesťami alebo pálením pri močení, častým nutkaním na močenie a bolesťou v podbrušku. Preto odborníci zdôrazňujú význam močenia hneď po sexuálnom styku, čím sa nežnejšie pohlavie zbaví baktérií, ktoré sa môžu hromadiť v močovej trubici a vyhne sa tak riziku infekcie.


Dajte si cesnak na 30 minút do úst: Ohromí vás sila tohto triku!


Jediný spôsob, ako odplaviť všetky škodlivé látky, ktoré sa dostávajú do mechúra v priebehu sexuálneho styku je spomínané močenie. Ženy by na to nemali zabúdať. Odskočiť si na záchod však treba do 45 minút po pohlavnom styku. Aby predišli zápalom močového mechúra, odporúča sa, aby sa vymočili aj pred pohlavným stykom a vypili pohár vody.

Aké zásady treba dodržiavať?

Infekciu močového mechúra netreba podceňovať. Môže sa stať, že baktérie napadnú obličky, čím ich môžu poškodiť a znížiť funkciu. U ľudí, ktorí už majú problémy s obličkami, hrozí ich zlyhanie. Dokonca je pravdepodobnosť, že infekcia vstúpi do krvného riečiska a rozšíri sa do iných orgánov! Nie je vylúčené ani riziko neplodnosti. Preto je dobré dodržiavať určité preventívne opatrenia, aby k infekcii vôbec nedošlo.

Ste náchylnejšia na zápaly? Nadopujte sa extra porciou brusníc. Tie totiž zabránia, aby sa baktérie udržali na sliznici. Taktiež používanie kondómov je bezpečným a spoľahlivým spôsobom, ako sa chrániť pred infekciami a tiež pohlavne prenosnými chorobami, ktoré už môžu vážne ohroziť vaše zdravie i zdravie vášho partnera.

Dobrá osobná hygiena pred a po sexe je kľúčom k zabráneniu infekcií močových ciest, chráni naše zdravie a vy si tak môžete vychutnávať intímne chvíle s partnerom. Nepoužívajte agresívnejšie produkty na intímnu hygienu a hlavne nepreháňajte to s ňou.

Čítajte tiež: Najzdravšie korenie na svete prekvapuje: Všeliek so skrytým nebezpečenstvom?

2015-12-17 21:10:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: webmd.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia