O tomto ste zrejme nevedeli: Takto sa má správne naniesť opaľovací krém na pokožku!

Odporúčaná dávka opaľovacieho krému na jedno natretie sú dve polievkové lyžice krému.
Zdroj: thinkstock.com
2015-06-02 20:00:00

Povinnou výbavou každého z nás pri pobyte vonku by mali byť opaľovacie krémy, ktoré vás ochránia pred škodlivými slnečnými lúčmi. Viete sa však natrieť opaľovacím krémom? Mnohí to totiž robia zle a ohrozujú svoje zdravie!

Zvyknete sa vykašľať na opaľovací krém, keď idete von? Podľa vás aj tak nefunguje? Ak máte aj vy ten pocit, chyba je niekde inde. Napadlo vás, že dôvodom môže byť fakt, lebo ich jednoducho používate zle?

Ak ste zvykli z pobytu pri vode zakaždým odísť so spálenými miestami na tele, ktoré sa vám neskôr zvykli olupovať i napriek tomu, že bez opaľovacieho krému nespravíte ani jeden krok, zrejme ste si ho naniesli zle. Stačí si natrieť veľmi tenkú vrstvu krému alebo ho dostatočne nerozotrieť po celom tele a problém je na svete!

Koľko krému vás ochráni?

Zatiaľ čo mnohí z vás už vedia, že sa treba natrieť 20-30 minút pred tým, ako sa vystavíte slnečným lúčom, málokto vie o správnej dávke krému! Tá je veľmi dôležitá, keďže ochráni vašu pokožky pred agresívnym slnkom a tým zníži riziko spálenia a rakoviny kože. Odporúčaná dávka opaľovacieho krému pre dospelého človeka sú dve polievkové lyžice na jedno natretie. Zdá sa vám priveľa? Správne množstvo je však rozhodujúce, ak by ste si naniesli menšie, nedosiahnete porovnateľnú ochranu. Krém by tým stratil účinok, takže by ste si ho natreli na seba úplne zbytočne. Samozrejme, potom sa treba krémovať každé dve hodiny.


Túžba po hnedej pokožke ju takmer pripravila o život: Desivé FOTO ako výstraha!


Ani tieto miesta na pokožke by sa nemali vynechať!

Pri natieraní zvyknú mnohí ignorovať problémové oblasti na tele. Okrem uší a špičky nosa netreba zabúdať ani na očné viečka, na ktorých je veľmi citlivá pokožka. Použiť môžete aj špeciálne ochranné krémy práve na okolie očí. Kvôli tenkej pokožke treba používať prostriedky s vyšším UV faktorom ako na iné časti tváre a tela.

Pred odchodom von nezabudnete na podpazušie použiť antiperspiranty, no prečo vynechávate ochranné krémy proti slnečnému žiareniu? Natiahnite ruku dohora, aby bola pokožka vyrovnaná a pokryte krémom každé miestečko. Tak si správne nanesiete opaľovací krém. Pokožka na tomto mieste je síce skrytá, no každým pohybom ju odhaľujete, takže slnečné lúče majú k nim prístup.

Ako nás vidí slnko?

Nie ste si istí, či správne aplikujete krém? Pomocou špeciálnej UV kamery môžete vidieť, ako funguje opaľovací krém a ako absorbuje slnečné lúče. Ak sa nedostatočne natierate, môžu vám v dôsledku spálenia a nedostatočnej ochrany vzniknúť nepekné pigmentové škvrny, ktoré síce nie sú vidieť, ale pleť o nich vie už teraz. O pár rokov ich však zbadáte už na vlastné oči. Vďaka špeciálnej UV videokamere zistíte, ako ste sa za tie roky starali o pleť vystavenú slnkom.

Takto nás vidí slnko:

Čítajte tiež: Celý život ste zrejme pili kávu nesprávne: Pozrite sa, kedy je v skutočnosti najúčinnejšia!

2015-06-02 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia