Žena si zafarbila vlasy viac ako tristokrát: Neskutočné, čo sa s nimi stalo!

Farbenie vlasov nie je zdraviu škodlivé, no dôležitá je frekvencia farbenia.
Zdroj: thinkstock.com
2015-02-15 21:00:00

Dvadsaťosemročná Kellie Hollowayová z Winchesteru podľahla čaru experimentovania s vlasmi! Zakaždým túžila po zmene a novej farbe vlasov. Každý druhý týždeň preto prekvapovala svojich najbližších novým odtieňom, čo sa však čoskoro podpísalo na jej zdraví...

 

Mladá matka priznáva, že si za život zafarbila vlasy približne tristokrát! Keď začala prvýkrát, už s tým nemohla prestať. Z farbenia vlasov sa stala závislosť. Kellie pracovala ako asistentka v kaderníckom salóne, takže každý deň mala prístup k rôznych vlasovým produktom a mala možnosť vyskúšať rôzne farby na vlasy. Z prírodnej brunetky sa často stávala blondína s iným odtieňom vlasov.

Plešina v 28 rokoch!

Závislosť na farbení vlasov si však onedlho vyžiadala svoju daň. Vlasy to „nevydržali“, vlasové folikuly sa jej začali upchávať, čo zabraňovalo ich rastu. Výsledok? Na hlave jej ostalo len pár riedkych prameňov a početné lysiny! Zatiaľ čo sa niektoré ženy v jej veku pýšia krásnymi hustými vlasmi, Kellie začala takmer plešatieť!

„Sú príliš tenké a riedke. To je niečo, čo neočakávate v 28 rokov. Je to strašné,“ povedala zúfalá žena.

Vtedy sa začal boj o korunu krásy. Každé ráno stála Kellie hodiny pred zrkadlom a snažila sa zakryť holé miesta na hlave pomocou náročného stylingu vlasov, ktoré jej ešte ostali. Aj keď súčasťou jej každodennej rutiny sa stalo maskovanie lysiny, nikdy nebola spokojná. Cítila sa zle vo svojej koži, videla pohľady okoloidúcich a v tej chvíli chcela zmiznúť zo sveta!

Hľadala riešenie, jednoducho niečo, čo by vrátilo jej krásne vlasy. Kupovala si rôzne šampóny, kondicionéry, liečivé vody z lekárne, vitamínové doplnky.. Jediné, čo pocítila, bola strata peňazí. Nič z toho totiž nefungovalo. Vtedy chcela nešťastná žena všetko vrátiť späť a experimentovanie s farbami veľmi oľutovala.

Prišla záchrana

Pomohla jej odborníčka Simone Thomasová, ktorá mala podobný problém. Kedysi trpela vypadávaním a stratou vlasov.

"Stretnutie so Simone bol úžasné. Bola som na mnohých konzultáciách kvôli vypadávaniu vlasov, ale nikdy som nemala pocit, že ma ostatní chápu. So Simone to bolo úplne iné, pretože vedela, aké je to trpieť stratou vlasov, keďže to isté zažila aj ona. Prvýkrát som cítila, ako by som nebola jediná, kto má problémy s vypadávaním vlasov. Hovorili sme o tom viac ako hodinu a konečne som dostala odpovede, ktoré som hľadala niekoľko rokov,“ povedala Kellie plná nádeje.

Tá jej poradila špeciálny prípravok, ktorý po vmasírovaní do pokožky hlavy regeneruje, čím sa vytvára dobrý základ pre rast silnejších a pevnejších vlasov. Kellie bola nadšená, videla totiž na sebe prvé zmeny. Dnes ma nové vlasy, ktoré jej priniesli nové sebavedomie.

S mierou!

Sú farby na vlasy skutočne nebezpečné? Aj keď niektoré kozmetické firmy tvrdia, že ich produkty podliehajú najprísnejším kritériám kontroly, stále nájdeme na trhu produkty, ktoré obsahujú celý rad toxických látok, vyvolávajúcich alergické reakcie. Niektoré štúdie sú dokonca presvedčené o tom, že môžu zvyšovať riziko vzniku rakoviny. Isté však je, že žiadne farby okrem čisto prírodných nie sú úplne neškodné. Predstavujú určitý zásah do organizmu (pokožka hlavy a vlasy), ktorý nie je prirodzený. Samozrejme, že ak raz za čas zatúžite po novej korune krásy, farbenie nebude mať žiadny dopad na vaše zdravie. Nezabúdajte, že zdravotné riziká spojené s farbením sa znásobujú s jeho frekvenciou. Takže aj v tomto prípade platí - všetko s mierou.

Fotogaléria

2015-02-15 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia