Rozumiete signálom svojho tela? Vyčítajte nebezpečné ochorenia z rúk!

Všímajte si svoje dlane, zistíte, či netrpíte chorobou!
Zdroj: thinkstock.com
2014-06-02 15:30:00

Naše telo nám niekedy zvykne naznačiť, že nie je úplne v poriadku a s niečím bojuje. Jeho signály však zvykneme odignorovať. Pritom podľa nich spoznáme, v akom stave sa nachádzajú naše vnútorné orgány a čo im chýba.

V magazíne Vyšetrenie.sk sme už mali pery a nechty, prostredníctvom ktorých spoznáte varovné signály, ktoré ukazujú na nebezpečné choroby, s ktorými telo bojuje. Zanedbávať by sme však nemali ani farbu pokožky na rukách, ktorou tiež môže upozorniť na chorobu! Farba pokožky na rukách hovorí o funkčných zmenách organizmu a jeho jednotlivých orgánov. Opatrnosť pri posudzovaní významu je na mieste! Týka sa totiž iba ľudí bielej rasy a platí v istej chvíli.

Ružová dlaň

Ak máte dlaň ružovú, nemusíte sa ničoho báť. Ide o farbu pokožky zdravého človeka. Takto má vyzerať dlaň s normálnym prekrvením.

Červená dlaň

Červená až tmavočervená dlaň naznačuje nadbytok krvi v organizme. Môže byť následkom vysokého krvného tlaku, alebo aj extrémne rozšírených ciev, ktoré spôsobilo teplo alebo alkohol.

Biela dlaň

Bledá dlaň tiež nie je práve najzdravšia. Signalizuje poruchy krvného obehu, pri ktorom sú dlane navyše aj studené a vlhké. Možno to vysvetliť aj nízkym krvným tlakom alebo extrémnym zúžením periférnych ciev (napr. nikotín).

Žltá dlaň

Nebezpečné znamenie, že niečo nie je s vami v poriadku! Naznačuje usadeniny jedov v pokožke (nikotín). Taktiež môže byť signálom nedostatočnej činnosti pečene.

Modré škvrny alebo bodky pozdĺž čiar

Modré miesta na dlani sú znamením nedostatočného prekrvenia určitých orgánov. Zbystrite pozornosť, ak sa škvrny nachádzajú pri čiare hlavy. Tá začína približne medzi palcom a ukazovákom. Ideálna je vtedy, ak prechádza jemným oblúkom naprieč dlaňou a končí asi na šírku dvoch prstov pod malíčkom. Ak tam zbadáte modré škvrny, zrejme trpíte bolesťami hlavy v dôsledku nedostatočného okysličenia mozgu.

Tmavé dlane

Čierne škvrny neveštia nič dobré. Môžu totiž svedčiť o akútnych otravách. Človek s takýmito dlaňami sa zrejme otrávil ťažkými kovmi ako napr. ortuť alebo olovo.

Nepodceňujte popraskané kútiky či suché pery! Môže ísť o varovný signál, ktorým sa vám telo snaží naznačiť nejakú chorobu. Prečítajte si na Vyšetrení, ako spoznáte chorobu podľa pier!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-06-02 15:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: katarinahorak.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia