Šokujúce najkurióznejšie tabletky: Opijú vás alebo odošlú e-mail

Na trhu je množstvo zaujímavých tabletiek, ktoré dokážu napr. monitorovať vaše zdravie.
2013-07-06 10:30:00

Medicína ponúka množstvo tabletiek od výmyslu sveta. Neexistujú len obyčajné tabletky, ktoré jednoducho prehltnete a za nejaký čas vás prestane bolieť hlava či žalúdok. Na trhu sa onedlho objaví digitálna tabletka, ktorá monitoruje vaše zdravie a dokonca vám napíše a odošle e-mail! A čo poviete na lieky, po ktorých sa hneď opijete, ktoré znižujú hladinu alkoholu, či najkurióznejšia tabletka, vďaka ktorej budete mať trblietavú stolicu?

Zníži hladinu alkoholu

Máte problémy s pitím? Možno vám pomôže nový liek s názvom Selincro, ktorý je k dispozícii vo Veľkej Británii od mája 2013. Údajne dokáže znížiť hladinu spotreby alkoholu o 61 percent vďaka stimulácii činnosti mozgu.

Antikoncepcia pre mužov

Vedci z Izraela, Mexika a Texasu sa pretekajú, kto prvý z nich prinesie na trh antikoncepčné tabletky, ktoré budú pre mužov. Výskum ukázal, že až 70 percent mužov by boli ochotní vziať si antikoncepčnú tabletku, ak by ju mali k dispozícii.

Mexickí vedci z UNAM University tvrdia, že objavili dve bielkoviny, ktoré sú jedinečné pre spermie s názvom CatSper a Slo3. Tieto bielkoviny dávajú spermiám silu, ktorú potrebujú na preniknutie do vajíčka. Vedci sa teraz snažia vyvinúť molekulu, ktorá by znížila aktivitu týchto dvoch bielkovín. Uvidí sa, či sa im to poradí a či si najnovšie aj muži budú dávať predpisovať antikoncepciu.

Údajne však ešte v roku 2010 vytvoril izraelský profesor novú tabletku s názvom Bright Pill, ktorá funguje na rovnakom princípe.

Tabletky proti komárom

Viete si predstaviť, že by ste si repelent nestriekali ani nenatierali na pokožku, ale jednoducho ho prehltli? Také sú tabletky s názvom Mozi-Q, ktoré majú ľudia k dispozícii v Kanade a v Spojených štátoch. Sú vhodné pre každého, kto sa chystá pobudnúť nejaký čas vonku a komáre mu nedajú pokoj. Jeho výhodou je fakt, že účinkuje do 30 minút od jeho prehltnutia, nemá žiadne vedľajšie účinky a spoľahlivo odpudzuje komáre. Niet sa čomu čudovať, že je oň veľký záujem.

Monitoruje naše zdravie

Aj keď na prvý pohľad vyzerajú ako normálne tabletky, ide o mikroskopické roboty, ktoré vďaka aplikácii v mobilnom telefóne dokážu odoslať e-mail priamo vášmu doktorovi. Tento e-mail bude obsahovať informácie o vašom zdravotnom stave. Hneď, ako ju prehltnete a dostane sa vám do žalúdka, odošle správu o tom, či ste zdraví.

Tabletka s prístupovými heslami

Zabúdate často svoje heslo? V júni tohto roku oznámila Motorola svoj zámer vyrobiť tabletky, ktoré budú obsahovať všetky vaše prístupové heslá. Užívatelia by si dali každý deň jednu tabletku, ktorá následne aktivuje žalúdočné kyseliny a vyšle niečo ako elektrosignál do mozgu. Tak už nikdy nezabudnete svoj PIN. Aj keď bol schválený Federálnym ústavom pre liečivá, nakoniec sa zrejme vyrábať nebude.

Tabletka, z ktorej sa hneď opijete

Vďaka tabletke, ktorú vyvinul ruský profesor Jevgenij Moskalev, sa mohli ľudia opiť bez toho, aby si dali nejaký alkohol. Táto tabletka obsahovala až 96 percent alkoholu. Tak by ste boli opití i bez alkoholu a odvykli by ste si od pitia. Niet divu, že sa nakoniec tieto tabletky nedostali do obchodov. Určite by po nej siali predovšetkým alkoholici, ktorí by sa na nej mohli stať ešte viac závislými. Ani sa netreba čudovať, prečo prišiel tento nápad práve z Ruska...

Zlaté výkaly?

Áno, dobre čítate. Zlatá tabletka, po ktorej budete mať trblietavú stolicu. Otázkou ostáva, kto by si ju kupoval, ak sa neráta Paris Hilton. Táto zlatá tabletka je momentálne súčasťou jednej výstavy v Múzeu moderného umenia v San Franciscu. A aj keď nie je zatiaľ schválená, všetko sa môže onedlho zmeniť.

2013-07-06 10:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: oddee.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia