Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bežný NÁPOJ útočí na vážny zdravotný PROBLÉM: ZABRÁNI budúcim zlyhaniam SRDCA!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Vysoký krvný tlak, známy tiež ako hypertenzia, je predzvesťou vážnych srdcových problémov, preto sa ho treba zbaviť! Výskumy odporúčajú jednoduchý nápoj, ktorý si môžete pripraviť doma a ktorý dá hypertenzii „na frak“.

Krvný tlak stúpa vtedy, keď sa krvné cievy zužujú. Keď sa tak stane, transportuje sa cez ne menej krvi. To spôsobuje nadmerné namáhanie srdca a zvyšuje riziko srdcových chorôb. Preto je dôležité, čo najskôr sa zbaviť hypertenzii!

Čítajte tiež: PREČ s nepeknými kožnými výrastkami: 8 jednoduchých spôsobov, ako sa zbaviť BRADAVÍC bez lekára

Účinok medu a cesnaku

Zmena stravy môže byť jedným z účinných spôsobov, ako to dosiahnuť. Podľa výskumu zverejneného v časopise Pakistan Journal of Food Sciences je čaj s cesnakom a medom víťaznou kombináciou, ktorá prispieva k zníženiu hypertenzii, ako sa píše na express.co.uk.

Štúdia zistila antihypertenzný účinok cesnakovo-medového čaju priamo na ľuďoch. Do štúdie bolo zahrnutých dvadsaťštyri účastníkov, ktorí trpeli týmto zdravotným problémom. Na identifikáciu účinku cesnaku a medu na vysoký krvný tlak sa hypertenzným osobám podalo 3 g, 5 g, 7 g cesnaku a med vo forme čaju počas 42 dní. Následne prebehla analýza vo vzťahu k systolickej a diastolickej krvi na posúdenie účinku.

Bežný NÁPOJ útočí na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Krvný tlak sa zaznamenáva dvoma číslami. Systolický tlak (vyššie číslo) je sila, ktorou vaše srdce pumpuje krv okolo tela. Diastolický tlak (nižšie číslo) je odpor voči prietoku krvi v cievach. Oba sú merané v milimetroch ortuti (mmHg). Údaje získané počas štúdie boli podrobené štatistickej analýze.

Nová doplnková liečba? 

Výsledky ukázali, že pravidelná konzumácia cesnakovo-medového čaju preukázala významné zníženie zvýšeného krvného tlaku.

"Výsledné údaje dokazujú, že cesnak a med majú sľubný antihypertenzívny potenciál proti vysokému krvnému tlaku," uzavreli vedci. "Cesnak a med sú vysoko tolerované a môžu byť považované za možnosť doplnkovej liečby hypertenzie."

Viac o téme: CesnakZdravieMedHypertenziaVysoký krvný tlak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9