Koniec bolestiam krku komplikujúcim život: Jednoduchý pohyb, ktorý ich odstráni za pár sekúnd

Zdroj: thinkstock.com
2018-01-25 05:55:00

Bolesti krčnej chrbtice raz za čas nepríjemne prekvapia takmer každého. Prepracovanosť, zdravotné problémy či spánok v neprirodzenej polohe môžu byť vinníkmi, prečo nás trápia. Hoci zvyčajne po niekoľkých dňoch ustanú, prečo tak dlho čakať?

Môžete sa ich totiž zbaviť oveľa rýchlejšie! Tentokrát nemusíte chodiť k masérovi, do teplých kúpeľov či dokonca užívať lieky. Jediné, čo stačí mať k dispozícii, je uterák. Predstavuje účinného pomocníka proti bolestiam krku, vďaka ktorému pocítite okamžitú úľavu.

Čítajte tiež: Stačí jedna lyžica pred raňajkami a stanú sa veľké veci: Napraví životne dôležitý orgán

Ako na to?

Pomocou neho vytvoríte tzv. pákový efekt. Hlavu tak riadite doprava, doľava a dozadu, pričom dosiahnete pekný pohyb bez napätia. Je množstvo cvičení, pri ktorých sa dá využiť táto metóda. Príkladom je nasledujúci cvik. V prvom rade sa posaďte na stoličku a majte rovný chrbát. Dajte si uterák okolo krku tak, aby sa horný okraj dotýkal ucha a zvyšok padal cez chrbát. Držte hrot uteráka v úrovni očí. Potiahnite konce doprava a doľava a zároveň sledujte pohyby celou hlavou. Pozor, vaše telo by sa nemalo od krku nadol pohybovať!

Ak spozorujete nejaké bolesti pri tejto metóde, radšej s tým prestaňte. Pri bolesti na pravej strane tela môžete voľne nechať visieť pravú ruku, pričom konce uteráka chyťte ľavou rukou.

Môžete tiež vyskúšať ďalšie cvičenie. Majte skrížené ruky a držte ľavý koniec uteráka pravou rukou v úrovni očí. Pravý koniec držte ľavou rukou voľne nižšie. Jemne ťahajte hlavu jedným smerom s hornou rukou.

V nižšie priloženom videu uvidíte, ako presne majú cvičenia vyzerať:

Fotogaléria

2018-01-25 05:55:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia