Jedinečný trik, ktorým sa zbavíte bolesti kolien: Okamžitá úľava vďaka knihám

Bolesti kolien dokážu znepríjemniť deň!
Zdroj: thinkstock.com
2017-08-20 15:30:00

Môže byť za tým čokoľvek, no jedno je isté. Bolesť kolena nie je príjemná a dokáže človeka vyradiť z každodenného života. Kolená sú vystavované veľkej záťaži v podobe športu, nadváhy či so zvyšujúcim sa vekom. Zoberte si knihy a povedzte zbohom bolesti!

Na zlepšenie zdravotného stavu máme k dispozícii množstvo liekov. Nie vždy však pomôžu a zaručia nám úľavu. Vyskúšajte iný, prirodzenejší spôsob, ako sa zbaviť bolesti bez toho, že by ste svoje telo zaťažili nejakými liekmi. Úľavu možno dosiahnuť pomocou posilňovacích cvičení. Mnohí si myslia, že by malo boľavé koleno oddychovať a že pohyb by mohol bolesť ešte zhoršiť. Omyl! Ak ho totiž vykonávate správne, naozaj si tým  môžete pomôcť. Navyše, pružnosť organizmu znižuje riziko vzniku bolesti alebo zápalu.

Čítajte tiež: Známe sladidlo môže poraziť zákernú chorobu: Mohlo by byť dokonca účinnejšie ako antibiotiká

Ako na to?

Fyzioterapeutka, známu ako Dr. Jo, drží v rukách veľký triumf v podobe účinných cvikov, ktoré sa však odlišujú niečím od tých ostatných. Pri realizácii cvikov je totiž nevyhnutné použiť knihy. Nepotrebujete žiadne drahé stroje, iba knihy z vašej knižnice.

Jedna noha je položená na knihách a druhá na zemi. Pomaličky ju prikladajte na knihy k druhej nohe. Ďalší cvik pripomína klasické výpady s tým rozdielom, že aj v tomto prípade budete potrebovať knihy. Dotknite sa nohou, ohnutou v kolene nepatrne kníh. Pohyby robte pomaly a nehrbte sa. Tretí cvik zase pripomína drepy s tým rozdielom, že pri ňom neklesáte úplne dole. Pre lepšiu predstavu, pozrite si nižšie priložené video:

2017-08-20 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia