Prebudí vás a nakopne imunitu: Je tento nápoj lepší ako káva?

Začnite ráno s týmto nápojom - nielenže naštartuje vašu imunitu, možno je aj lepší ako ranná káva!
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-19 21:20:00

Považujete rannú kávu za životabudič, no v poslednej dobe sa neviete ani s ňou poriadne prebrať k životu? Ak chcete niečo, čo vás prebudí a vybaví vás na celý deň energiou, skúste ten nápoj!

Nebude obsahovať nič, čo by ste bežne na jeseň doma nemali. Základnými ingredienciami sú citrón, zázvor a kurkuma.

Čo budeme potrebovať? 

Potrebovať budeme 3 citróny, z toho dva ošúpané a jeden so šupkou, kúsok čerstvého zázvoru, jednu až dve polievkové lyžice kurkumy a pohár vody.

Všetky tieto súčasti dajte do mixéra, rozmixujte ich a nalejte do nádoby, v ktorom počas leta robievate ľad. Nechajte ich zamraziť.

Každé ráno vyberte jednu kocku a dajte ju do pohára horúcej vody. Miešajte kocku, kým sa úplne neroztopí približne 30 sekúnd a vypite. Cítite, ako sa vo vás prebúdza energia?

Citrón je aktuálne "kráľom" zdravia 

Začnime citrónom. Okrem toho, že je výborným zdrojom vitamínu C, ktorý udržuje našu imunitu v strehu, výborne vplýva na tráviaci trakt a zlepšuje náš metabolizmus.

  • Pôsobí proti infekčným chorobám a prechladnutiu – aktivuje biele krvinky
  • Pomáha odbúrať zlý LDL choresterol
  • Spomaľuje rast nádorov
  • Urýchľuje hojenie rán
  • Pôsobí ako antihistaminikum – prechádza alergiám a astme
  • Spomaľuje starnutie
  • Neutralizuje nadmerné množstvo kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku

V správny čas na správnom mieste 

Zázvor, podobne ako citrón, patrí do jesennej výbavy každého, komu chladné počasie nerobí dobre. Má protizápalový účinok, spomaľuje starnutie a pomáha pri chudnutí.

Samozrejme, najviac využívaný je práve na jeseň. Obsahuje dôležité vitamíny a živiny, preto spolu s ním môžete predchádzať angíne, chrípke, horúčke. Najlepší je ale surový a čerstvý, nie ten v podobe čajov, ktoré kupujeme v lekárni.

Kurkuma zase poskytuje celú škálu zdravotných účinkov. Pôsobí proti starnutiu, proti rozvoju Alzheimerovej chorobe, chráni telo pred poškodením voľnými radikálmi.

Pôsobí na tráviace ťažkosti, zápaly, pomáha znižovať horúčku, mierniť bolesť. Je tiež známa ako adaptogén, teda pomáha zmierňovať stres a podporiť obranyschopnosť. 

Čítajte tiež: Trápi vás prechladnutie? Zničte chorobu správnym jedlom!

2016-10-19 21:20:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, healthyfoodteam.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia