Každý deň ich kupujeme, pritom netušíme, čo dokážu: Sila bežného ovocia vám vyrazí dych!

S akné si poradia i obyčajné banány.
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-07 11:15:00

Nepekné uhríky a zapálené vyrážky sú záležitosťou nielen mladých ľudí. Akné neodíde vždy po puberte a netrápi len tínedžerov. Aj dospelí ľudia sa musia s ním popasovať. Svoje o tom vie 27-ročná Ashley Smaldinová, ktorá bojovala s vyrážkami a hrbolčekmi. Po dlhých rokoch svoj boj vyhrala vďaka tomuto ovociu!


Ťažké formy akné postihujú viac než 85 percent dospievajúcich a vo väčšine prípadov pretrvávajú do dospelosti. Bohužiaľ, žiadna čarovná emulzia ani drahý krém za vás tento problém nevyriešia, preto neostáva nič iné, len sa sami pokúsiť o liečbu aknóznych prejavov. Do boja sa pustila aj Ashley, no zakaždým to dopadlo neúspešne. Jej akné bolo v takom zlom stave, že sa na seba nemohla ani len do zrkadla pozrieť.

„Moja koža bola tak červená a zapálená, že som nemohla nosiť make-up. Koľkokrát som kvôli akné ani von nešla s kamarátmi. Úplne mi zničilo sebavedomie,“ uviedla Ashley.

Zázrak v podobe banánov

Aby toho nebolo málo, pred niekoľkými rokmi jej diagnostikovali intoleranciu na lepok, s čím sa začali ďalšie problémy. Ashley tak začala s experimentovaním so stravou, vylúčila lepok a cukor. Následne prešla na diétu, kedy konzumovala len banány. Počas dvoch týždňov konzumovala 20 banánov denne! To však ani vo sne nečakala, ako takéto stravovanie zaúčinkuje na jej zdravie. Pleť sa jej totiž úplne vyčistila!

Úplne bežné ovocie, ku ktorému máme prístup počas celého roka, jej pomohlo zvíťaziť nad chronickým akné!

„Trávenie som nikdy nemala dobré ako teraz. Navyše, moja koža sa vyčistila a rozjasnila. Mala som zrazu veľa energie a nadúvanie a bolesti, ktoré som mávala, sa zrazu zmiernili," tvrdí mladá žena.


Ashley je živým príkladom a zároveň ďalším dôkazom, akú majú banány liečivú silu. Naozaj sa oplatí po nich siahnuť a zaradiť ich do jedálnička. Sú plné výživných látok, vrátane vitamínov, minerálov a stopových prvkov.

V súčasnosti jedáva mladá žena surové ovocie a zeleninu, vďaka čomu ju už netrápil syndróm dráždivého čreva a chronická únava je tiež minulosťou. Raz za čas si spraví očistu na niekoľko dní, kedy zje len banány, čo jej pomáha udržať sa vo forme!


Čítajte tiež: Muž spával päť hodín denne: Dramatické zmeny v mozgu, ktoré ho zaskočili!

Fotogaléria

2016-11-07 11:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia