Zázračný bod na tele: Stlačte ho na 1 minútu a začnú sa diať úžasné veci!

Na tele máme bod, ktorého stimulácia pôsobí na naše zdravie priam zázračne!
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-17 19:40:00

Keď sa zvýši frekvencia činnosti srdca, máme pocit, ako by nám malo vyletieť z hrude. Nie je to nič príjemné. Obvykle sa to snažíme pretrpieť a čakáme, až odznie. Úľavu však môžeme pocítiť už v priebehu niekoľkých sekúnd, ak nájdeme na svojom tele zázračný bod a zatlačíme naň!

Čo sa deje, keď sa zvýši rytmus srdca?

Keď človek pocíti náhle a neočakávané rýchle búšenie srdca, zrazu sa ho zmocní strach a úzkosť. Je mu na omdletie a sprevádzajú ho pocity, ako by sa blížil srdcový infarkt. Ide o tachykardiu, ktorá môže byť fyziologickou odpoveďou organizmu na najrôznejšie podnety ako aj príznakom mnohých chorôb. Aj keď vo väčšine prípadov nejde o nič vážne, môže byť príznakom srdcových problémov, ktoré sa objavujú v dôsledku úzkosti. Sú typické u ľudí, ktorí prežívajú nervozitu a zvýšený stres. Práve pri psychickom rozrušení človek zažíva záťažovú situáciu, v ktorej sa zvyšujú nároky buniek na kyslík a srdce musí preto pracovať rýchlejšie.  Taktiež hrozí aj pri športových aktivitách, infekcii, úrazoch, anémii, ale aj srdcových chorobách.

Nájdite zázračný bod na svojom tele!

Ak nejde o nič vážne, rýchle búšenie srdca zvyčajne ustane samé po niekoľkých minútach. Ako sa ho však zbaviť expresne rýchlo? Tento problém vám môže pomôcť vyriešiť akupresúrna terapia! Podporuje kompletnú relaxáciu organizmu a zvyšuje krvný obeh.

Bod umiestnený na tele, ktorý sa nazýva ako „More pokoja“, je jedným z najdôležitejších akupresúrnych bodov, pomáhajúcich pri znižovaní úzkosti, nervozity a búšení srdca. Tento bod je umiestnený v strede hrudnej kosti. Aby ste tento bod stimulovali, jednoducho ho stlačte pevne palcom po dobu 1-2 minút. Popritom zhlboka, pomaly a rovnomerne dýchajte. Znížite tým svalové napätie, emočné poruchy, nervozitu, úzkosť, depresiu a hystériu. To však nie je ani zďaleka všetko! Stimulácia tohto bodu pozitívne pôsobí pri liečbe astmy, kašľa, zápalu mliečnej žľazy a bolesti v krku.

Ďalším dôležitým bodom akupresúry i akupunktúry, ktorý vás zbaví úzkosti, je tzv. "tretie oko". Nachádza sa na čele, priamo medzi obočím. Pre stimuláciu tohto bodu je potrebné zavrieť oči a jemne naň zatlačiť po dobu 1 minúty. V priebehu tejto liečby by malo byť dýchanie hlboké a pomalé.

Týmto spôsobom upokojíte celé vaše telo, rovnako ako symptómy spojené s úzkosťou. Výsledkom bude koniec nespavosti, bolestí hlavy, očných problémov, závratov a upchatiu nosa. Upokojte svoju myseľ i telo stimuláciou týchto bodov!

Čítajte tiež: Elixír života ako ho nepoznáme: Pri tejto činnosti sa olivovému oleju vyvarujte!

2017-01-17 19:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia