Telo sa mu varilo zvnútra: Túžba po dokonalej postave sa zmenila na boj o život!

Vypracovaná postava so svalmi je snom mnohých mužov.
Zdroj: profimedia.sk
2016-01-07 12:00:00

Krásne vypracované svalnaté telo s minimom tuku! To chcel dosiahnuť mladý 25-ročný Brit Lewis Brown, ktorý sa vydal na cestu za dokonalou postavou. Zdravá strava a každodenné trávenie času v posilňovni mu však nestačilo. Preto siahol až na dno svojich možností.

Čo ho takmer zabilo?

Aby získal telo, po akom dlho túžil, zmenil svoj jedálniček. Základom boli zdravé potraviny, ktoré zároveň podporili rast svalovej hmoty. K tomu pridal cvičenie, vďaka čomu sa jeho postava začala pomaly, ale iste meniť. Túžba po dokonalom tele bola však silnejšia, chcel vyzerať ešte lepšie a trochu to urýchliť. Siahol po nebezpečných steroidoch, ktoré ho takmer pripravili o život. Aj keď sa jeho postava zväčšovala, z čoho sa tešil, zmenilo sa jeho správanie. Bol agresívnejší, čo si neskôr začal na sebe všímať.

Napriek tomu zašiel ešte ďalej! Zaobstaral si látku s názvom DNP-, 4-Dinitrophenol. Ide o tabletky na chudnutie, ktoré ho mali zbaviť prebytočného tuku. Spôsobujú extrémne zrýchlenie metabolizmu a zvýšenie telesnej teploty. Mladý otec a pracovník v laboratóriu sa však predávkoval! V nadmernom množstve je látka vysoko toxická. Lewis bral až osem tabliet denne, čo je už prehnaná dávka.

Jeho telesná teplota sa zvýšila až na 42 stupňov Celzia. Začal sa boj o holý život! Lewis upadol do kómy a jeho svaly v tele sa začali doslova variť. Zdravotníci zavolali jeho rodinu, aby sa s ním rozlúčili, no nakoniec to dopadlo dobre. Boli nútení mu vyrezať sval z prednej časti nohy, ktorý mu už odumrel.

Ostatní nemali také šťastie

„Chcel som byť väčší, bol som nezastaviteľný. Túžil som vyzerať lepšie ako ktokoľvek iný. Stal sa zo mňa iný človek. Nevedel som, čo robím. Som šťastný, že som ešte nažive. Videl som príbeh o ľuďoch, ktorých branie DNP pripravilo o život. Napriek tomu som ich užíval aj ja,“ povedal Lewis.

Narážal tým aj na prípad len 21-ročného študenta Eloisea Parryho, ktorý zomrel niekoľko mesiacov predtým na predávkovanie.

„Dúfal som, že mi steroidy udržia svaly a tabletky ma zbavia tuku. Dal som si tri ráno, no nič som necítil, tak som si dal ďalších päť, “ priznal sa Lewis.

Podstúpil tri operácie, ktoré našťastie boli úspešné. Štyri mesiace sa doliečoval a dnes varuje ostatných pred nebezpečenstvom užívania nelegálnych tabletiek, ktoré je možné ľahko kúpiť na internete.  

Čítajte tiež: Mylná predstava mnohých o zdravých kostiach: Jedine takto ich dosiahnete!

Fotogaléria

2016-01-07 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia