Žena zažila v nemocnici horor: Keď zistila, čo jej ťahajú z oka, takmer skolabovala!

Žena si sťažovala na opuchnuité oko, no po tom, čo vytiahli lekári z jej oka, šokovalo aj ich samotných!
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-10 20:30:00

Lekári sú na všeličo zvyknutí, no to, čo vytiahli zo ženského oka, prekvapilo aj ich samotných. Po tomto sa vám zrejme prevráti žalúdok! Keď zistíte, s akým problémom zašla päťdesiatpäťročná žena za lekármi, budete len krútiť hlavou..

Nechutný nález v oku

Žena z Indie zažila na vlastnej koži horor! Vineet navštívila nemocnicu v Dubaji po tom, čo ju trápilo jedno oko, ktoré jej z nepochopiteľných príčin opúchalo. Nasledoval kolotoč rôznych vyšetrení, ktoré však neprišli na jednoznačnú diagnózu. Vyzbrojená rôznymi kvapkami do očí však žiadala o opätovnú sériu vyšetrení, ktoré mal tentokrát na starosti očný lekár Dr. Vikram Mohindra. Ten už zistil pravú príčinu jej zdravotného problému! Môže za to parazitná infekcia Dirofilarióza, pri ktorej dlhý tenký červ s názvom Dirofilaria napadne ľudské telo.

Tieto červy dokážu infikovať celý rad cicavcov a sú prenášané komármi, blchami, všami a kliešťami. Doteraz bola zistená táto infekcia len u 800 ľudí na celom svete, pričom podľa časopisu Journal of Parasitic Diseases sa prvý prípad objavil v roku 1885. Väčšina prípadov je hlásených  v Južnej a Východnej Európe, na Srí Lanke, ale vplyvom globálneho otepľovania začali prenikať aj do Talianska, ale aj do Francúzska, Grécka a Španielska. Napriek tomu sú lekári znepokojení častejším výskytom tohto ochorenia, keďže po minulé roky bolo prípadov oveľa menej.

Šťastný koniec

Dr. Mohindra teda vykonal zákrok, pri ktorom vytiahol červa z očného viečka. Žena sa našťastie po operácii zotavila, keďže jej infekcia bola podchytená ešte v ranej fáze.


Po tomto už krém na opaľovanie použijete: Neskutočné, čo všetko sa deje s telom, keď sa spálite!


"Som veľmi vďačná lekárovi Dr. Mohindra pre jeho pohotovosť od diagnostikovania, až po samotnú liečbu choroby. Môj život sa teraz vracia konečne do normálu," neskrývala svoje nadšenie Vineet.

Červa lákali bazalkou

Správa o tejto chorobe prišla po tom, čo na začiatku tohto roka prišiel 17-ročný chlapec z Peru do nemocnice s opuchnutým ľavým okom. Lekári mu pôvodne predpísali antibiotiká, čo mu však nepomohlo. Až neskôr sa dôkladným vyšetrením zistilo, že v jeho hlave žili larvy červa. Lekári však použili neštandartný postup, ako chlapca zbaviť lariev červa. Použili na to listy bazalky, aby ich prilákali k vôni:

Čítajte tiež: Sprcha po opaľovaní ako najväčšia chyba? Toto už nerobte, inak vám to telo čoskoro zráta!

2015-08-10 20:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia