Morské prostredie má priam zázračné účinky! Ako vplýva na náš organizmus?

Pod vznik uroinfekcie sa môžu podpísať i mokré plavky.
2015-08-15 21:20:00

Stačí stráviť len týždeň pri mori a domov prídete ako vymenení! Na svedomí to má prímorská klíma a slaná voda, ktoré majú neuveriteľné liečivé účinky na množstvo neduhov. Po pobyte pri mori budete ako znovuzrodení. Čo vlastne s vami takáto dovolenka spraví?

Už antickí lekári poznali priaznivé účinky morskej vody a morského podnebia. Hippokrates posielal chorých ľudí do morských kúpeľov a odporúčal im, aby konzumovali veľa morských rýb. Dnes už niektorí naši lekári predpisujú pobyty v morskom prostredí hlavne pre alergikov!

Toto dokáže pobyt pri mori:

Po niekoľkých minútach

Morský vzduch, krásne prostredie, pohľad na šíre more, šum morských vĺn.. Ihneď zabudnete na všetky starosti, ktoré ste akoby šibnutím čarovného prútika nechali na Slovensku.  Dovolenka spojená s pobytom pri mori vám môže viac pomôcť, ako si myslíte. Nielenže zlepší váš zdravotný stav, ale aj psychiku. Prináša oddych a relaxáciu a nabije vás energiou pre náročnejšie obdobie. Dovolenka pri mori sa odporúča hlavne vtedy, ak si na vás za poslednú dobu zasadol stres a vy potrebujeme okamžite vypnúť. Už po niekoľkých minútach pri mori pocítite nekonečné uvoľnenie, ktoré ste tak dlho potrebovali. Stres je zrazu fuč a vy sa budete cítiť hneď o poznanie lepšie!

Po celom dni

Ak sa vám bude zdať, že po celodennom pobyte pri morskej vode sa vám zrazu lepšie dýcha, máte pravdu! Morský vzduch má obrovskú silu. Neobsahuje žiadne alergény ako prach, roztoče či peľ. Je obohatený o soli, jód a horčík. Jeho vdychovanie rozpúšťa hlieny, čistí sliznice a oslobodzuje upchatý nos a zahlienené dýchacie cesty. Konečne sa vďaka nemu poriadne nadýchnu astmatici a alergici, pre ktorých je pobyt pri mori jeden z najvhodnejších liečebných doplnkov. Alergici, ktorý ho vyskúšali na vlastnej koži, si to nevedia vynachváliť. Prímorská klíma a slaná voda sú výborné aj pre detičky, ktorým "prepláchne" dutiny. Nie nadarmo sú rôzne roztoky na ošetrovanie nosa pri nádche na báze slanej vody!


All inclusive dovolenka vám môže zlikvidovať telo: Jej temná stránka vás šokuje!


Po pár dňoch

Nie je lepšieho peelingu na pokožku, ako slaná voda a piesok! More vám neuveriteľným spôsobom skrášli pokožku, čo si všimnete už po pár dňoch. Približne 3,5 % objemu morskej vody tvoria minerálne látky ako sodík, horčík, vápnik, bróm i jód, ktoré pôsobia blahodarne na pleť. Morská voda pokožku dokonale prečistí a soľ v nej obsiahnutý vás zbaví odumretých buniek a pokožku nádherne zjemní. Ide o "prírodný peeling", ktorý rozjasní pokožku a zároveň pôsobí ako dezinfekčný prostriedok. Soli pokožku hydratujú, znižujú jej pH, zmäkčujú a odstraňujú zrohovatené bunky. Navyše, zväčšujú priepustnosť kože pre UV žiarenie. Nezabúdajte preto na opaľovacie krémy s vyšším faktorom (min. SPF 20-30)!

Po týždni

Sedem dní pri mori utečie ako voda a vy naďalej pociťujete na vlastnej koži priaznivé účinky prímorského prostredia! Tentokrát máte čistejšiu pleť na tvári a takmer bez vyrážok. Okrem toho, že slnko ju krásne sfarbí dohneda, čím ju zjednotí, slnečné lúče vám vyrážky doslova vypália. Pre majiteľov mastnej pleti je slnko spásou, keďže pleť vysušuje a to ešte ani nie je reč o morskej vode. Problémom s pleťou, kde patrí nielen akné, ale aj psoriáza a ekzémy, napomáha síra a horčík, ktoré sa nachádzajú v mori.

Po viac ako 2 týždňoch

Morské minerálne a stopové prvky podporujú krvný obeh a látkovú premenu, telo sa tak nastaví na optimálny režim a bude pracovať efektívnejšie. Môže sa stať, že i napriek tomu, že si doprajete viac nezdravých pochúťok ako obvykle, neodrazí sa to na vašej postave. Kombinácia slnka a hnedej pokožky, účinného peelingu morskej vody a šantenia vo vode dokáže zázraky! Po dvoch týždňoch sa navyše budete celkovo cítiť lepšie a únava bude len minulosťou. Budete plní elánu a pripravení vstúpiť po dovolenke do kolotoča každodenných povinností.

Účinky morskej vody a prímorskej klímy však týmto ani zďaleka nekončia! More a morský vzduch pomáhajú vo veľkej miere chorým i zdravým ľuďom prekonávať civilizačné ochorenia. More má stále čo ponúknuť!

Čítajte tiež: Keď náš organizmus necíti smäd vo vode: Vtedy nám ide o život!

2015-08-15 21:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia