ZÁRUKA čistej a jasnej PLETI v tomto bojovníkovi proti baktériám: Stačí otvoriť ŠPAJZU!

Zdroj: gettyimages.com
2023-05-19 12:00:00

Tekuté zlato s množstvom priaznivých účinkov na zdravie. Med pôsobí protizápalovo, antibakteriálne a čo viac, má blahodarne účinky na kožu. Ak si z neho vyrobíte prípravok na čistenie pleti, pokožka sa vám poďakuje!

Domáci prostriedok s obsahom medom je skvelým riešením na udržanie zdravej pleti. Nie nadarmo je med jedným z najoceňovanejších produktov v kozmetike. Navyše, ak si výrobok pripravíte doma, ušetríte nemalé peniaze. Na jeho prípravu nebudete potrebovať veľa ingrediencií. Tento produkt je vhodný pre všetky typy pleti, ale odporúča sa najmä na mastnú alebo aknóznu pleť, píše sa na steptohealth.com.

Ako na to? 

Ingrediencie:

  • Panenský kokosový olej - upokojuje, zmierňuje zápaly a hydratuje
  • Jablčný ocot - pomáha blokovať prejavy akné a tiež znižuje zjazvenie
  • Tea tree oil - výskum potvrdil, že je veľmi účinný v boji proti miernemu až strednému akné
  • Med

Postup: 

Na výrobu tohto čistiaceho prostriedku na tvár stačí zmiešať všetky ingrediencie, až kým nevznikne jednotná pasta. Ak je kokosový olej tuhý, zohrejte ho na panvici. Potom všetko vložte do sklenenej nádoby, zakryte ju a uložte na chladné miesto.

Ďalšie recepty

Maska z medu a citróna

Ďalší čistiaci prostriedok na tvár s medom, ktorý sa pripravuje oveľa jednoduchšie, hoci nie je taký silný ako predchádzajúci. V tomto prípade stačí použiť 3 polievkové lyžice medu a šťavu z citróna. Dobre premiešajte a jemne vmasírujte na tvár. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom odstráňte teplou vodou. Používajte raz týždenne.

Medové mydlo

Toto mydlo je možné použiť na tvár aj celé telo. Na výrobu asi 230 gramov prípravku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • ¼ šálky kastílskeho mydla
  • ¼ šálky medu
  • ¼ šálky destilovanej alebo kokosovej vody
  • 1 čajová lyžička oleja vyživujúceho pokožku - môže byť jojobový, mandľový, avokádový, olivový, marhuľový, arganový
  • 12 kvapiek esenciálneho oleja podľa vlastného výberu

Všetko spolu zmiešajte a potom zmes vložte do dávkovača mydla. Pred použitím pretrepte.

Vlastnosti a výhody medu

Med obsahuje enzýmy, ktoré eliminujú toxíny, redukujú mastnotu v póroch a čistia dermu. Zanecháva pokožku bez nečistôt so sviežim vzhľadom. Aké má ešte vlastnosti?

Antibakteriálny

Med je prírodné antibiotikum. Práve preto má schopnosť bojovať proti baktériám spôsobujúcim akné, ako aj iným mikroorganizmom, ktoré na pokožku pôsobia.

Exfoliačný efekt

Vysoký obsah cukrov prítomných v mede z neho robí skvelý prírodný peeling. Pomáha odstraňovať odumreté bunky a zároveň podporuje regeneráciu pokožky.

Lieči

Toto je jedna z najoceňovanejších kozmetických vlastností medu. Vďaka nemu blednú stopy na koži a používa sa na urýchlenie hojenia rán a popálenín.

Plný antioxidantov

Med obsahuje vitamíny C a E, takže bojuje proti tvorbe voľných radikálov. Tie môžu viesť k predčasnému starnutiu pokožky.

Hydratuje

Med má množstvo zložiek, ktoré sú ideálne na výživu pokožky. Okrem vody obsahuje vitamíny A, C, D, E a K spolu s minerálmi ako horčík, vápnik a draslík. Má všetko, čo pokožka potrebuje a zabraňuje jej vysušeniu.

Medový čistiaci prostriedok na tvár môžete použiť ako prvú vec ráno alebo pred spaním. Stačí ho nechať pôsobiť 20 až 30 sekúnd a potom opláchnuť teplou vodou. Následne si tvár osušte. Majte na pamäti, že tento produkt nie je odličovač. Ak budete mať po jeho aplikácii na tvári akékoľvek začervenanie alebo podráždenie, prestaňte ho používať na jeden týždeň.

Fotogaléria


Tagy:
mydlo zdravie pleť pokožka med

2023-05-19 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia