Prírodný ZMIZÍK na VLASY bez života: ZMENA na LESKLÚ a vyživenú hrivu vďaka vode zo SEMIENOK

Zdroj: gettyimages.com
2023-01-20 12:00:00

Cesta za dokonalou korunou krásy býva často tŕnistá. Našťastie, na trhu existuje množstvo prostriedkov, ktoré dokážu vlasy zregenerovať. Jedným z najúčinnejších a zároveň najlacnejších prírodných spôsobov je použitie vody z ľanových semienok.

Ľanové semienko je jedným z najlepších rastlinných zdrojov omega-3 mastných kyselín, pričom obsahuje tiež značné množstvo vitamínu B a E. Práve tie môžu byť užitočné, pokiaľ ide o ochranu, výživu a starostlivosť o vlasy. Tie totiž vystavené počasiu, znečistenému prostrediu a stylingovým prípravkom, ktoré ich môžu oslabiť, vysušiť a spôsobiť viditeľné poškodenie, ako upozorňuje steptohealth.com. Voda z ľanových semienok môže pomôcť k tomu, aby vaše vlasy vyzerali skvelo a zdravo.

Čo robí s vlasmi?

Vitamín E pôsobí ako antioxidant, ktorý poskytuje ochranu pred voľnými radikálmi a komplex vitamínov B je zase dobrý pre nervový a obehový systém. Jeho nedostatok sa v niektorých prípadoch spája s halucináciami. Ľanové semienko je preto vhodné na starostlivosť o zdravie kože aj vlasovej pokožky.

Voda z ľanových semienok pomáha hydratovať vlasy, zabraňuje ich vypadávaniu a pomáha im rásť. Táto tekutina bohatá na antioxidanty je užitočná aj pri prevencii predčasného starnutia pokožky. Má tiež antibakteriálne vlastnosti.

Ako na prípravu vody z ľanových semienok

Je to veľmi jednoduché a hlavne lacné.

Stačia na to len tri ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica ľanového semena
  • 1 liter vody
  • šťava z jedného citróna

Postup:

Do hrnca dajte zovrieť vodu a keď dosiahne bod varu, pridajte ľanové semienka. Chvíľu povarte, nechajte vychladnúť a potom semená sceďte. Do vychladnutej ľanovej vody pridajte tri polievkové lyžice citrónovej šťavy.

Zásady, ktoré maximalizujú účinky

Ak chcete naplno využiť výhody ľanovej vody na posilnenie vlasov, je veľmi dôležité dodržiavať tieto kroky:

  • Dôkladne si umyte vlasy ako obvykle, použite bežný šampón a kondicionér.
  • Pri česaní vlasov si namiesto krémov alebo stylingových gélov vezmite do rúk trochu vody z ľanových semienok a naneste ju na celú pokožku hlavy a vlasy.  
  • Nechajte dobre preniknúť od korienkov ku končekom.

Táto kúra vyživí vlasy a zabráni ich vypadávaniu. Po zaschnutí si všimnete, že sú lesklé a pokožka hlavy dobre vyživená. Ak chcete zvýšiť jej účinky, môžete si ľanovú vodu naniesť na pokožku hlavy každý večer pred spaním. Keď chcete tento produkt uchovať, musíte pridať citrónovú šťavu a nechať ju v chladničke.

Neodporúča sa pripravovať veľké množstvo, pretože je prírodná a bez umelých konzervačných látok, a preto má maximálnu trvanlivosť dva týždne. Odborníci odporúčajú, aby ste si ju pripravovali len na jeden týždeň a skladovali v čistej a vzduchotesnej nádobe.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie vlasy ľanové semienka

2023-01-20 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia