Vianočné KORENIE ako prírodný BOTOX: RECEPTY s klinčekmi, ktoré vyžehlia VRÁSKY

Zdroj: gettyimages.com
2022-11-14 12:00:00

Svojou vôňou pripomínajú Vianoce, ich chuť nás v priebehu pár sekúnd zahreje. Málokto však vie, že klinčeky možno využiť aj proti starnutiu.

Tajomstvo kórejských žien odhalené! Ich krásnu, jemnú a bezchybnú pleť bez známok pribúdajúcich rokov môžete mať aj vy. Jemných vrások sa totiž zbavujú jednoduchým spôsobom. Klinčekový gél im pomáha v boji proti starnutiu. 

Mnohí porovnávajú tento gél k prírodnému botoxu. Niet sa čomu čudovať, keďže klinčeky majú nepoznanú silu, ktorá spočíva v odstránení vrások na tvári i krku, ako sa uvádza na kulinarnie-retepti.ru. Zabudnite na injekcie!

Recept na klinčekový peeling

Ingrediencie:

  • hrsť klinčekov
  • voda
  • 2 lyžice kryštálového cuku
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

Pripravte si hrsť klinčekov, ktoré pomeľte v elektrickom mlynčeku. Keď z nich vznikne prášok, pridajte 3 lyžice klinčekového prášku do misky s vodou. Varte za stáleho miešania na strednom ohni 10 minút. Zoberte sitko a zmes preceďte. Zvyšky, ktoré vám ostali, poslúžia ako peeling. Zmiešajte 3 polievkové lyžice lisovaného prášku s 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami olivového oleja (môžete použiť aj kokosový, či mandľový olej).

Naneste zmes na tvár a krk. Potom masírujte asi 2 minúty a opláchnite vodou. Tento prírodný peeling používajte dvakrát týždenne.

Recept na krém z klinčekov

Ingrediencie:

  • 2 lyžice ľanových semienok
  • odvar z klinčekov
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lyžica gélu z aloe vera

Postup:

Dve lyžice ľanových semnienok zalejte pohárom vody. Následne varte 15 minút, kým nespozorujete lepkavú zmes. Keď sa z ľanu extrahuje gél, je potrebné odvar prefiltrovať cez plátno. Potom pridajte 4 polievkové lyžice odvaru z klinčekov, 1 lyžicu kokosového oleja a 1 lyžicu gélu z aloe vera.

Zmes dôkladne premiešajte. Gél proti starnutiu je pripravený na použitie! Vmasírujte ho do pokožky a následne ho na pol hodinu naneste na pokožku tváre i krku. 

Krém vám poslúži maximálne na jeden týždeň. Najideálnejšie je skladovať ho v sklenenej nádobe v chladničke. Ak budete disciplinovaní v pravidelnosti a použijete ho vždy večer pred tým, než sa uložíte do postele, účinky klinčekov na seba nenechajú dlho čakať. 

Fotogaléria


Tagy:
vrásky klinčeky starnutie recept

2022-11-14 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia