Tráviaci systém ZMENIA na nepoznanie: Tieto BYLINKY sa pohrajú s vašou CHUŤOU do jedla!

Zdroj: gettyimages.com
2022-09-26 06:00:00

V bylinkách je ukrytá veľká sila. Zaberajú na rôzne zdravotné neduhy, podporujú zdravie, krásu aj vitalitu. Sú aj také, ktoré nakopnú zlé trávenie a nechutenstvo.

Nechuť do jedla môže byť príznakom fyzického alebo psychického problému. Gastrointestinálne problémy, depresia, stres, anorexia a ochorenia pečene, môžu byť spúšťačom,niektorých prípadoch so život ohrozujúcimi následkami. Našťastie existujú byliny, ktoré pomáhajú stimulovať chuť do jedla a regulovať tráviaci systém, ako sa píše na livestrong.com.

Čítajte tiež: Jediná STRATÉGIA, ktorá skutočne FUNGUJE: Po tomto budete PIŤ menej alkoholu!

Byliny na zvýšenie chuti do jedla patria do skupiny horčín.

„Ovplyvňujú centrálny nervový systém, ktorý signalizuje črevám, aby uvoľnili tráviace hormóny, stimulujúce apetít,“ konštatoval klinický bylinkár David Hoffmann.

Ako dodal, horčiny tiež zvyšujú pečeňovú žlč, ktorá podporuje trávenie. Podľa neho ich môžete užívať ako čaje alebo tinktúry. O ktoré horčiny ide?

Horec žltý

Horec žltý (Gentiana lutea) je žltý kvet, ktorý sa vyskytuje v celej Európe. Tradiční liečitelia používajú korene a podzemky ako horké tonikum na liečbu zlej chuti do jedla, tráviacich problémov a anorexie. Aktívne zložky zahŕňajú horké chemikálie známe ako sekoiridoidy, ktoré zvyšujú apetít stimuláciou tvorby slín, žalúdočných kyselín a žlče. Horec obsahuje aj chemickú látku amarogentín, jednu z najznámejších horkých látok. Koreň sa užíva vo forme čaju, tinktúry alebo kapsúl.

Svätý bodliak

Svätý bodliak (Cnicus benedictus), alebo inak Benedikt lekársky je ostnatá stredomorská rastlina so žltými kvetmi. Semená a nadzemné časti obsahujú horký glykozid nazývaný cnicín a bylinkári používajú rastlinu ako horké tonikum. Rovnako ako iné horčiny, bodliak zvyšuje žalúdočné šťavy a žlč, stimuluje chuť do jedla a pomáha tráveniu. Bylinkár Hoffmann odporúča čaj alebo tinktúru z bodliaka pri strate chuti do jedla a anorexii. Túto bylinku by však nemali užívať tehotné ženy.

Zaujme vás: Vysokú hladinu CUKRU v krvi doslova VYPLAVÍ z tela von: Bežný NÁPOJ prekvapuje svojou SILOU

Zemežlč menšia

Zemežlč menšia (Centaurium erythraea) je členom rodiny horcov. Rastlina má drobné levanduľové kvety a vyskytuje sa po celom svete. Liečitelia používajú nadzemné časti ako horké tonikum a na stimuláciu žalúdočných štiav. Odporúčajú piť čaj alebo tinktúru pri slabej chuti do jedla a nechutenstve sprevádzanom slabosťou pečene. Pri nechutenstve môžete zemežlč kombinovať s koreňom lopúcha a harmančeka. Gravidné ženy by sa však pred užitím tejto bylinky mali poradiť so svojím lekárom.

Fotogaléria


Tagy:
bylinky zdravie trávenie apetít

2022-09-26 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia