Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prírodný ZMIZÍK na VRÁSKY priamo z chladničky: RECEPT ako na VÝROBU nočného krému!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hroznový olej je vynikajúci prírodný produkt, ktorý možno použiť na výrobu nočného krému proti vráskam. V starostlivosti o pleť jednoznačne vyniká, keďže jednou z jeho najzaujímavejších vlastností je fakt, že pomáha znižovať výskyt vrások a navyše im aj predchádza.

Najlepšie na tom je, že účinky sa zvyčajne prejavia už po krátkom čase, píše sa na steptohealth.com.

Týmto sa však všetko nekončí. Ďalšou veľkou výhodou tejto prírodnej zložky je jej ľahká dostupnosť a prispôsobivosť. To znamená, že ju veľmi ľahko nájdete na trhu a môžete ju kombinovať s mnohými látkami, aby ste dosiahli určité výsledky. Príjemným bonusom je veľmi jednoduchá výroba nočného krému proti vráskam s hroznovým olejom. 

Čítajte tiež: Varovné SIGNÁLY, ktoré telo vysiela pred VÁŽNYM priebehom choroby: Kedy spozornieť!

Prečo pleť starne?

Starnutie pokožky je normálny proces, ktorý prichádza s vekom. Ako roky plynú, pokožka prechádza mnohými zmenami, ktoré vedú k strate pevnosti, hydratácie, jasu a hladkosti. Vtedy sa objavia obávané vrásky. Ich vznik ovplyvňujú genetické, metabolické a hormonálne faktory, ale tiež tie vonkajšie ako slnko, znečistenie, nedostatočná hygiena, nedostatok spánku a konzumácia niektorých látok, ako je alkohol alebo tabak. Hoci sa vráskam nevyhnete, ich výskyt môžete oddialiť alebo zredukovať, ak sa o svoju pleť budete starať pravidelne každý deň.

Výhody hroznového oleja

Hroznový olej ponúka rýchle a efektívne výsledky na oddialenie starnutia pokožky! Pomáha hydratovať, spevňuje a zjemňuje pokožku, na čom má podiel veľké množstvo antioxidantov, vrátane vitamínov C, D, E a betakaroténu.

Prírodný ZMIZÍK na VRÁSKY
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Mnoho produktov v kozmetickom priemysle používa hroznový olej ako základnú zložku. Vedia prečo to robia! Táto zložka je vhodná pre všetky typy pleti, osviežuje a neupcháva póry. Navyše sa veľmi ľahko vstrebáva, pretože obsahuje ľahké zmäkčovadlá. Vďaka značnému množstvu kyseliny linolovej ide o vynikajúci prírodný prostriedok na boj proti vráskam, ale aj na ošetrenie jaziev. Považuje sa tiež za skvelý produkt na použitie proti striám a dokonca je vhodný aj vo forme pleťovej vody po opaľovaní.

Výroba a použitie krému

V prvom rade je nutné spomenúť, že nie je ľahké extrahovať hroznový olej v domácom prostredí. Hoci to nie je nemožné a pravdepodobne nedosiahnete najlepšie výsledky, môžete si hroznový olej zadovážiť aj v obchodoch so špecializovanou zdravou výživou. Ak ho budete mať, samotná výroba nočného krému vám už pôjde ľavou zadnou! Stačí pridať do bežného hydratačného krému 5 až 10 kvapiek oleja z hroznových jadierok, ktoré zvýšia účinok kozmetického produktu. Každý večer si tento krém vmasírujte do pokožky tváre a nechajte pôsobiť až do rána. 

Zaujme vás: LIFTING očných VIEČOK bez zásahu noža: 4 PRÍRODNÉ suroviny, ktoré ROZJASNIA váš pohľad

Iné spôsoby použitia hroznového oleja

Hrozno má úžasné využitie v kozmetickej oblasti! Ide o skvelú ingredienciu na výrobu niektorých pleťových masiek na rôzne účely. 

Recept na vynikajúcu pleťovú masku proti vráskam:

  • Vyberte desať veľkých zelených bobúľ hrozna a zmiešajte ich s obsahom kapsuly vitamínu E a lyžicou olivového oleja.
  • Potom túto zmes jemne vmasírujte do tváre. Nechajte pôsobiť asi 20 minút.
  • Nakoniec masku odstráňte teplou vodou

Alebo môžete rozpoliť dve hrozná, ktoré následne jemne rozotrite na tvár a krk. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom zmyte teplou vodou.

Viac o téme: PleťPokožkaNočný krémHroznový olej
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9