Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

URÝCHLI odchod odpadových látok z tela: RECEPT na vodu z BAKLAŽÁNU, ktorý popoženie METABOLIZMUS

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zdravá, vyvážená strava a pohyb napomáhajú k chudnutiu, no ukazuje sa, že veľkým pomocníkom na ceste za vysnívanou postavou je aj citrónovo baklažánová voda.

Nadmerné hromadenie tuku v tele spôsobuje metabolické a srdcové problémy, ktoré znižujú kvalitu života a zvyšujú výskyt chorôb. Nadváha má tiež negatívny vplyv na emocionálne zdravie, je spúšťačom pocitov smútku a depresií.

Čítajte tiež: KOĽKOKRÁT týždenne treba mať SEX, aby mal ÚČINKY? Toto si zapamätajte

Ako sa píše na steptohealth.com, našťastie okrem diéty a cvičenia, existuje pomoc pri spaľovaní tukov a kalórií pomocou prírodných potravín, ktoré vám pomôžu dosiahnuť výsledky za kratší čas. Nie sú to žiadne zázračné produkty, podporujú však metabolické funkcie a procesy, vďaka ktorým odchádza odpad z tela rýchlejšie.

Jedným z nich je aj baklažánovo-citrónová voda, ktorá je známa svojimi liečivými a diuretickými vlastnosťami. Pozor však na jednu vec. Zatiaľ čo nápoj pomáha pri chudnutí, príliš veľa surového baklažánu by ste konzumovať nemali, pretože môže byť toxický.

Ako pôsobí na telo? 

Voda z baklažánu a citrónu sa stala populárnou po celom svete! Je to kvôli jej schopnosti kontroly nadmerného cholesterolu a hromadenia tuku. Podiaľ an tom majú dve zložky, ktoré sú bohaté na vlákninu a antioxidanty. Tento prírodný prostriedok stimuluje metabolické funkcie a lymfatický systém. Jeho pravidelné popíjanie stimuluje vylučovanie toxínov, ktoré putujú krvou a taktiež má močopudné účinky, ktoré pomáhajú uvoľniť zadržané tekutiny v tkanivách a potláča problémy so svalmi a kĺbmi.

URÝCHLI odchod odpadových látok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Navyše, voda obsahuje významné množstvo vitamínu E, antioxidantu, ktorý zlepšuje krvný obeh, regeneruje bunkyzlepšuje kardiovaskulárne zdravie. Vysoký obsah diuretickej vlákniny podporuje trávenie, reguluje flóru v čreve a kontroluje problémy so zápchou. Nájdete v nej aj draslík, horčík a sodík, ide o základné minerály, ktoré regulujú hladinu elektrolytov a podporujú funkcie nervového systému. Aby toho nebolo málo, podporuje vylučovanie žlče, látky, ktorá pomáha rozkladať tuk v čreve. Môže sa užívať ako liek na anémiu a nízku obranyschopnosť, pretože jej minerály pomáhajú pri tvorbe červených krviniek a protilátok. Je ideálna na kontrolu úzkosti spôsobenej hladom, pretože vláknina zasýti na dlhší čas.

Ako pripraviť baklažánovo-citrónovú vodu?

Suroviny nájdete takmer v každom obchode a zvyčajne nie sú príliš drahé. Čo teda budete potrebovať?

Ingrediencie:

  • 1 bio baklažán
  • šťava z jedného citróna
  • 4 šálky vody (1 liter)
  • hrniec
  • sklenený pohár

Postup:

Baklažán dobre očistite, najlepšie prírodným dezinfekčným prostriedkom, ako je jablčný ocot alebo jedlá sóda. Potom ho nakrájajte na rôzne kocky bez toho, aby ste odstránili kožu. Nechajte zovrieť vodu v hrnci. Keď začne vrieť, pridajte kocky baklažánu do pohára a zalejte ho horúcou vodou. Nechajte nápoj odležať pri izbovej teplote. Keď vychladne, dajte ho do chladničky. Neskôr, keď je nápoj studený, pridajte čerstvú citrónovú šťavu.

URÝCHLI odchod odpadových látok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako ho piť?

Na detoxikáciu organizmu pite nalačno jeden pohár po dobu 7 dní. Ako doplnok pri chudnutí tento nápoj konzumujte aspoň trikrát týždenne. Liter baklažánovej vody si rozdeľte tak, aby ste mali 3 alebo 4 nápoje denne.

Baklažán je zelenina so živinami a vlastnosťami, ktoré prospievajú zdraviu. Nemali by ste ho však jesť príliš veľa surového, pretože obsahuje alkaloid nazývaný solanín, ktorý môže spôsobiť zvracanie a hnačku.

Aby vaše telo spaľovalo tuky, je dôležité, aby bol váš jedálniček bohatý na ovocie, zeleninu a celé zrná. Odborníci tiež odporúčajú, aby ste sa denne hýbali aspoň 30 minút.

Viac o téme: CitrónZdravieNápojBaklažánRecept
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9