SILU bobkového listu a klinčekov ODHALÍ ich VARENIE: KOMBINÁCIA, ktorú ocení váš CHRBÁT!

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-14 06:00:00

V dnešnej dobe sa už nájde málokto, kto by mohol s pokojným svedomím vyhlásiť, že nemá žiadne bolesti chrbta a kĺbov. Sú za tým gény, ale aj vyšší vek, kilá navyše, málo pohybu či zlé držanie tela. O to viac ľudí prekvapí, že dvojka – bobkový list a klinček, dokážu divy!

Prečo by ste mali trpieť, keď môžete žiť bez akýchkoľvek bolestí? Hoci tie, ktoré sa týkajú chrbtice alebo kĺbov, sú behom na dlhú trať, oplatí sa vydať na cestu za príjemnejším životom bez bolestí. Pomôže vám k tomu tiež čaj, ktoré obsahuje, pre mnohých, zvláštne ingrediencie. Ide o kombináciu, ktoré by zrejme mnohým ani len nenapadla. Bobkový list a klinčeky sú ideálnou dvojkou, keďže táto kombinácia spôsobuje zosilnenie účinkov!

Čítajte tiež: Z JEDLA môžete dostať INFARKT: Takto ZABRÁNITE tomu, aby STRAVA zabíjala vaše SRDCE!

Aké majú účinky? 

Čaj s týmito dvoma ingredienciami sa môže pochváliť protizápalovým a analgetickým účinkom. Zmierňujú bolesti chrbta a kĺbov, odstránia zápal a ďalšie problémy.

Bobkový list je bohatý na množstvo zdraviu prospešných vitamínov a minerálov, no taktiež má protizápalový účinok vďaka obsahu zlúčeniny s názvom eugenol. Aj preto sa používa v protizápalových liekoch! Aby toho nebolo málo, vďaka svojim analgetickým schopnostiam pomáha znižovať bolesti kĺbov. Je skvelý na relaxáciu svalov, bobkový list totiž prispieva ku kontrakcii svalov. Celkovo ho oceníte pri bolestiach hlavy, krku či chrbta.

Klinčeky majú taktiež analgetické účinky a sú známe aj svojimi protizápalovými účinkami. O ich výživovej hodnote by sa dalo hodiny rozprávať! Tak ako bobkový list, aj klinček obsahuje eugenol, ktorý zmierňuje bolesti a zápal. Taktiež napomáha k uvoľneniu svalov, ak je vo forme masážneho oleja a príjemným plusom je, že podľa jednej štúdie pomáha zachovať kostnú hmotu, teda ide o prostriedok proti osteoporóze.

Recept na čaj s bobkovým listom a klinčekmi

Ingrediencie:

  • 2 vysušené bobkové listy
  • 3 klinčeky
  • 250 ml vody

Postup:

Dajte variť vodu s bobkovým listom. Priveďte do varu a následne varte približne 5 minút. Potom dajte zo sporáku reč, pridajte klinčeky a nechajte lúhovať v zakrytom hrnci. Je na vás, či vodu necháte vychladnúť alebo ju ešte povaríte. Akonáhle dosiahne bod tepla alebo chladu, preceďte. Máte k dispozícii čaj vhodný na pitie dvakrát denne! Pozor však na to, aby ste ho nepili nepretržite dlhšie ako 10 dní.

Len pitie čaju nestačí

Samozrejme, len pitie čaju vás nezbaví úplne bolestí chrbta. Podporí však vašu snahu o zlepšenie stavu a urýchli proces. Dôležité je robiť aj iné opatrenia, ktoré poskytnú úľavu vrátane rôznych cvikov a strečingu, správneho držania tela, zdravého životného štýlu, keďže nadváha prispieva k bolestiam, vhodného matracu, na ktorom spíte a pod. Informujte sa v každom prípade u svojho lekára.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia klinčeky kĺby bolesti chrbta bobkový list

2021-07-14 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia