MYDLO, ktoré ocení aj pokožka s PSORIÁZOU: NÁDEJ pre ľudí s KOŽNÝMI problémami

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-21 06:00:00

Kozie mydlo je veľmi účinné v boji s akné. Jeho benefity ocenia ľudia, ktorých trápi podráždená, citlivá pokožka. Je známe tým, že má silné protizápalové vlastnosti. Okrem toho neobsahuje takmer žiadne chemické prísady.

Mydlo z kozieho mlieka v posledných rokoch získava na popularite pre svoje prírodné zloženie a jedinečnú schopnosť upokojiť podráždenú pokožku. Ak vás trápi ekzém alebo psoriáza, či iné ochorenie kože, zrejme viete, že nájsť mydlo, ktoré nezhorší stav pokožky, je beh na dlhú trať. Ako sa píše na thehealthy.com, väčšina mydiel z kozieho mlieka je špeciálne vyrobená, takže neobsahuje umelé farbivá a vône, ktoré kožu dráždia. Prirodzené neutrálne pH, obsah kyseliny mliečnej a vysoký obsahu tuku z mydla vyrobeného z kozieho mlieka robia dokonalý výrobok pre citlivú pokožku. 

Čítajte tiež: JEDLO, ktoré SPAĽUJE tuky počas SPÁNKU: Doprajte si na dobrú noc POTRAVINY, ktoré sa o to postarajú

Výhody mydla z kozieho mlieka

Je menej alergénne

„Čím menej prísad, tým menšia pravdepodobnosť, že nejaká zložka vyvolá alergickú reakciu na vašej pokožke,“ konštatovala dermatologička Stacy Chimentová.

Ako dodala, v porovnaní s bežnými mydlami, ktoré majú tendenciu kožu vysúšať, toto mydlo je menej dráždivé a hypoalergénnejšie.

Čistí a zvlhčuje

Mnoho mydiel je veľmi suchých. Mydlo z kozieho mlieka sa však vyrába z tukov a rastlinných olejov, vďaka čomu funguje ako zvlhčovač a čistiaci prostriedok v jednom. 

„Tento druh mydla je neuveriteľne výživný pre pokožku, pretože obsah tuku zadržiava vlhkosť a nezbavuje pokožku jej prírodných olejov,“ uviedla Chimentová.

Môže pomôcť pri niektorých stavoch pokožky

Mnoho ľudí, ktorých trápi psoriáza a ekzémy, tvrdí, že keď začali používať mydlo z kozieho mlieka, ich pokožka sa upokojila a uzdravila. Mydlo pomáha opraviť lipidovú bariéru, vrchnú vrstvu pleti, ktorá chráni pokožku pred negatívnym vplyvom prostredia.

Je to prírodný peeling

Pretože kozie mydlo obsahuje kyselinu mliečnu, okrem hydratácie slúži aj ako peeling.

"Kyselina mliečna pomáha zbaviť telo odumretých kožných buniek, póry sú vďaka nej pevnejšie a pokožka hladšia,“ konštatovala Chimentová.

Znižuje príznaky starnutia

Kozie mlieko obsahuje vitamín A, o ktorom sa preukázalo, že pri aplikácii na pokožku zmierňuje príznaky starnutia, ako sú vrásky a starecké škvrny. Chráni pleť pred voľnými radikálmi a zabezpečuje, aby bola jemná a hladká.

Dodáva pokožke vitamíny

Mydlo z kozieho mlieka je bohaté na vitamíny skupiny B a stopové minerály, ako horčík a draslík. Nachádza sa v ňom aj selén, ktorý zabraňuje poškodeniu kože vplyvom slnečného žiarenia. AHA alfa-hydroxykyseliny v kozom mlieku pomáhajú odstrániť odumreté kožné bunky z povrchu kože, a tým aj podráždenie.

Kto by ho nemal používať?

Mydlo z kozieho mlieka je jedným z najšetrnejších kozmetických prostriedkov na trhu, ale nie je pre každého. Je možné, že kozie mlieko môže spôsobiť alergickú reakciu u niektorých ľudí precitlivených na mliečne výrobky. Vône, byliny a éterické oleje, ktoré sa niekedy do mydla pridávajú, môžu spôsobiť reakcie u ľudí citlivých na tento druh rastlín. Ak máte psoriázu, ekzémy alebo vysoko reaktívnu pokožku, použite mydlo z čistého kozieho mlieka bez ďalších prísad. 

Vysoký obsah tuku v kozom mlieku môže spôsobiť prebytočný maz a upchávať póry,“ poznamenala Chimentová.

Ako dodala, ak po použití mydla pociťujete nepríjemné alebo bolestivé vedľajšie účinky, mali by ste navštíviť dermatológa.

Fotogaléria


Tagy:
koža zdravie kožné choroby mydlo z kozieho mlieka

2021-03-21 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia